Full EM- og NM-satsing

Denne sesongen blir den største satsingen hittil i min karriere.

Publisert:

Sivert Svardal (18) fra Konsmo har drevet med bilsport halve livet. Han gleder seg til helgas sesongstart i rallycrossklassen touringcar i Belgia. Foto: Privat

Brukergenerert innhold

  • Sivert Svardal
Denne artikkelen er over to år gammel

I år har vi bestemt oss for å satse skikkelig i rallycross. Jeg skal kjøre både NM og EM i klassen touringcar.

Bilene i touringcar klassen er masseproduserte biler, som er helt ombygd til fullblods løpsbiler. Bilene har motorer på maksimalt 2000ccm/2l, og har litt over 300 hestekrefter. Jeg kjører en Mazda RX8 som er konkurransedyktig i denne klassen.

Denne helga reiser vi til Belgia for å kjøre første EM-runde, dette blir også første løpet for meg denne sesongen, så det blir spennende å se om vinterens arbeid har lønnet seg. Banen jeg skal kjøre på heter Mettet Circuet Jules.

Jeg debuterte i rallycross ifjor, både i NM og EM. Jeg kjørte full NM-sesong, men bare en runde i europamesterskapet. I år blir det full sesong i både NM og EM, og vi har mål om å få gode resultater. Jeg har holdt på med bilsport siden 2009, og har kjørt både gokart og bilcross tidligere. Denne sesongen blir den største satsingen hittil i min karriere.

EM-rundene blir arrangert i samme arrangement som VM i rallycross, det vil si at vi deltar i samme løp som Petter Solberg, og Sebastian Loeb.

Les også: Vant Norges største bilcrossløp

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Rallycross
  2. Petter Solberg
  3. NM
  4. Blogg
  5. Sivert Svardal