Malene Rypestøl imponerte i ungdoms-OL

Kristiansand-svømmeren Malene Rypestøl bidro til en sterk 4. plass i stafett og satte kretsrekord på 800 meter fri.

Publisert:

Malene Rypestøl (17) fra Team Sør/Vågsbygd SLK leverte flere fine prestasjoner i ungdoms-OL i Buenos Aires. Her er hun sammen med Ingeborg Løining (f.v.) Tomoe Hvas og André Klippenberg på det norske stafettlaget i medley. Foto: Norges Svømmeforbund

Brukergenerert innhold

  • Ann-Lisbeth Reisænen
    Agder svømmekrets
Denne artikkelen er over ett år gammel

Norge stilte med 16 utøvere i ungdoms-OL i Buenos Aires og seniorlandslagsutøveren Malene Rypestøl, Team Sør/VSLK var en av fire svømmere som ble tatt ut for å representere Norge.

Det norske mix-laget på 4x100 meter medley avsluttet ungdoms-OL med en flott fjerdeplass. Med 3.56,75 ble de bare slått av Kina, Russland og Japan. Norge var seks hundredeler foran USA.

Malene Rypestøl sier seg mest fornøyd med sin crawl-etappe på medleystafetten i ungdoms-OL. Foto: Privat

Malene svømte crawl-etappen på 57,56 og det er den øvelsen hun er mest fornøyd med i mesterskapet.

Trener Geir Thorstensen er strålende fornøyd med Malenes nye personlige rekord på 800 meter fri på 8.54,64. Det er kretsrekord og hun ble nummer 12 i det sterke selskapet. Prestasjonsmessig er det den tredje beste langbanetiden på damesiden i Norge.

På 50 meter rygg kom hun til semifinalen og ble nr. 14. Malene svømte i tillegg 400 meter fri og 200 meter medley (hun har norsk juniorrekord). Hun var rett bak personlig rekord på alle øvelsene, men svømte seg imidlertid opp flere plasser på resultatlistene.

Alle resultatene finner du her

Ungdomslekene i Buenos Aires er et stort arrangement med 32 idretter, 36 grener og hele 3998 deltakere fra alle verdensdeler. Ungdoms-OL er for mange unge utøvere det første møtet med den olympiske bevegelse og store internasjonale mesterskap. Like viktig som konkurransene, er kultur- og utdanningsprogrammet som er tilrettelagt for utøverne gjennom de 12 dagene mesterskapet varer.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Malene Rypestøl
  2. Svømming