Afghaneren Reza Afzali (24) har bodd de siste sju årene i Norge og bor nå i Kristiansand. Han elsker å utfolde seg i bevegelsesidretten parkour. Privat

Jeg mistet mye av barndommen. Som voksen får jeg endelig leke.

Parkour har åpnet en ny verden for meg, der jeg stadig lærer nye tricks.

Reza Afzali

Jeg vokste opp i Iran, etter å ha flyktet fra Afghanistan som fireåring sammen med min familie. I oppveksten fikk jeg kjenne på hat og forskjellsbehandling fordi jeg kom fra et annet land enn Iran. Min far måtte betale for å sende oss på skolen, og mor brukte hele sommeren til å gå fra kontor til kontor for å få oss inn på skolen. Da jeg var 12 år gammel, ble min far drept av myndighetene og jeg måtte slutte på skolen og begynne å jobbe.

Som liten ble jeg kastet ut fra fotballbanen, fordi jeg ikke var like god som de andre. Dette var ikke bra for selvtilliten min, men jeg ga ikke opp. Da jeg oppdaget parkour som 18-åring, vokste selvtilliten i takt med mestringen. Dette har jeg lyst til at andre også skal få oppleve. Jeg mistet mye av barndommen min, men i voksen alder får jeg gjøre det jeg ikke fikk gjøre den gang: Nemlig leke.

Privat

Etter å ha trent i to år startet jeg som instruktør hos Arendals Turnforening. Senere var jeg med å starte Agder Parkour samt å tegne og bygge Zero gravity-hallen, som nå er overtatt av Agder Parkour. Tiden gikk så fort at jeg knapt merket at jeg hadde lært meg norsk. I 2015 giftet jeg meg og flyttet til Kristiansand for å studere og jobbe.

Video:

Privat

Video:

Mitt neste mål er å bygge en parkourhall i Arendal. Jeg vil gi noe tilbake til samfunnet som har tatt meg i mot og har gitt meg muligheten til å være den jeg er nå. Sist sommer fikk jeg støtte av Arendal kommune til å arrangere en parkour jam i Arendal sentrum. Det gikk veldig bra og mange barn møtte opp. Og nå har jeg fått støtte til å kjøpe nytt utstyr for Arendal Parkour sånn at flere barn og ungdom i Arendal har mulighet til å trene og utvikle seg på en positiv måte.

Privat

Video:

Sammen med noen kompiser har jeg startet gruppa Streetmovementfamily. Vi er en multikulturell vennegjeng som driver med parkour, calisthenics og alt som har med bevegelse å gjøre .