Arendals Turnforening dobbelt norgesmester i troppsgymnastikk

NM i troppsgymnastikk for senior ble avholdt i Lekvollhallen (Asker) i helgen. Holmen Tropp og Turn(HTT) var regjerende norgesmestere, men arendalsjentene hadde andre planer! Her får du en video fra mix-konkurransen: 150 av Norges beste turnere var samlet for å vise resten av landet hva de har trent på og hvor gode de har blitt. Nivået var høyt, meget \[…\]

Publisert:

<p>Fra venstre</p>

Brukergenerert innhold

  • Henrik Moum
    Kristiansands Turnforening
Denne artikkelen er over fem år gammel

NM i troppsgymnastikk for senior ble avholdt i Lekvollhallen (Asker) i helgen. Holmen Tropp og Turn(HTT) var regjerende norgesmestere, men arendalsjentene hadde andre planer!

Her får du en video fra mix-konkurransen:

150 av Norges beste turnere var samlet for å vise resten av landet hva de har trent på og hvor gode de har blitt. Nivået var høyt, meget høyt!

Det startet med NM i nasjonale klasser (premiering i hvert enkelt apparat). Arendalsjentene kjørte en fantastisk trampettomgang og stakk lett av med seieren og første NM-tittel var i boks med en karakter på 19.000. Det ble også to sølv til Arendal i nasjonale klasser, nemlig i frittstående og tumbling.

Glade Arendals-jenter som nybakte norgesmestere. Foto: Foto: K.P Laulo

Så var det søndag og det skulle konkurreres i teamgym (beste samlet karakter av tre apparater). Her var det HTT som var de regjerende norgesmesterne og norgesmester i Teamgym er det mest prestisjefylte man kan oppnå innen nasjonale konkurranse i troppsgymnastikk. Det skulle vise seg å bli en thriller uten sidestykke. Etter to kjørte apparater lå Arendal og Holmen så og si likt og alt skulle stå på det siste apparatet. Holmen hadde trampett igjen og Arendal hadde frittstående. Holmen starter med å levere godt i trampetten, ett til to fall, men totalt en sterk kjøring. Så var det jentenes tur på frittstående. Alle kunne kjenne nervøsiteten i hele hallen. Jentene var litt uheldige i starten, noe som gjorde at det hele enda mer spennendet

Etter den lille uhellet går det bare en vei, og det er oppover. De leverer et frittstående som de aldri har gjort før. Flotte strake tær, høy vanskegrad og et stort bredt smil fra øre til øre. Publikum jubler, spesielt foreldrene til gymnastene.

Frittstående er ferdig og hele Arendal venter spent på karakteren. Så kommer den, 20,660! Det er mer enn de trengte og de slår Holmen TT med 0,9 poeng.

Jentene gråter av glede, klemmer hverandre og foreldrene løper stolt bort mens trenerne skriker av glede! For en prestasjon og for en deilig dag for troppgymnastikk på Sørlandet!

Arendal hadde også en bonusprestasjon i helgen. De stilte nemlig for første gang opp i mix-klassen. Her var det også spennende! Arendal leverte det de skulle og stikker av med en flott andreplass. De to beste lagene i hver klasse får med seg en billett til nordisk mesterskap som skal avholdes på Island i november 2015.

Arendal skal nå stille to lag til nordisk, både mix og kvinner. Det blir utrolig gøy å se hva fremtiden bringer og hvor langt denne turnforeningen kan nå.

Alle resultater finner du her

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Arendals Turnforening
  2. Turn