Onsdag kveld ble det bekreftet. Sørlandets beste basketballag er fremdeles Kristiansand Pirates 1. Atter en gang vant laget både den regionale serien og sluttspillets finale, som ble spilt i Idda Arena.

Første omgang var preget av en kombinasjonen godt forsvarsspill og en del uheldige layup-bom på klare målsjanser. Ballen fant dermed ikke veien ned gjennom ringen oftere enn at stillingen ved halvspilt kamp var 27-21 til Pirates 1. Det så da fremdeles ut til at East ville gi de regjerende mesterne en hard og vanskelig kamp. Utover i andre omgang økte derimot avstanden gradvis, og det endelige resultatet ble preget av at vinnerlaget de tre siste minuttene av kampen scoret hele fem 3-poengere.

Mange fine prestasjoner

Kampen ga de totalt bortimot 60 fremmøtte mye fin basket. Blant annet fikk de se hvorfor Pirates 1-spiller Helge Ramstad regnes blant de aller, aller beste basketballspillerne på Sørlandet. Han vartet opp med gode avslutninger fra både distanse og under kurven, samt gode finter, assists og tøffe dueller om returene. Helge endte som kampens toppscorer med 27 poeng. Vi fikk også bl.a. se flotte skudd og crossover-finter av en dyktig Raza Ali Inayat. Dette var for øvrig siste kampen der Kongsberg-spilleren Henrik Aabelvik bærer Pirates-drakten for denne gang. Han har fullført studiene ved UiA, og vender tilbake til hjembyen i sommer. Tiendeklassingen Endre Nøtland stod for to av 3-poengerne på tampen av kampen. Det er alltid ekstra moro når unge spillere lykkes når de får sjansen til å vise seg frem.

Pirates East bestod bl.a. av godt voksne spillere med erfaring fra både BLNO og amerikansk collegebasket, som Igor Ruzic, Michel Ostojic og Tronn Hansen. Ostojic viste god styrke og erfaring under og rundt kurven, både i forsvar og angrep, og scoret 12 poeng. Tronn Hansen ble toppscorer for East med sine 14 poeng.

Finalens dommere var Johannes Feenstra, Vladimir Sovilj og Kevin Juhl-Thomsen.

Ønsker tøffere motstand

Anthony Collins’ lag står ubeseiret i serien denne sesongen, og flere av seierne har vært svært overlegne. Likevel sliter laget når de møter lag fra Region Øst og Region Vest, og trenger tøffere kampmotstand i hverdagen for å kunne heve seg til et høyere nivå. Neste sesong har laget søkt basketballforbundet om å delta i seriespill i Region Øst i tillegg til Region Sør, for dermed å få bedre matching. Dette er en del av strategien for å nå målet om å komme tilbake til BLNO, som er den norske eliteserien i basketball. Det er nå fem år siden sist laget befant seg der. Styret i Region Sør har med en skriftlig henvendelse til NBBF støttet dette initiativet, og mener det er en klar fordel for basketballen som idrett i hele regionen hvis Sørlandet igjen får et lag i toppserien.

Gratulerer til Kristiansand Pirates med både første- og andreplass i årets sluttspill. Gratulerer også til IL Express fra Grimstad, som tok tredjeplassen.