AIK Lund-trio på gulljakt i nordisk

Bokserne Jamshid Nazari, Mindaugas Gedminas og Islam Ismailov er offensive før helgas seniormesterskap i Danmark.

Publisert:

Brukergenerert innhold

  • Nils Kapstad
    AIK Lund
Denne artikkelen er over tre år gammel

Jamshid stiller i weltervekt, Mindaugas i mellomvekt og Islam i lett tungvekt. Kun én gang tidligere har tre boksere fra AIK Lund representert Norge samtidig i et nordisk seniormesterskap og det var i 1972 da AIK Lund var representert med Nils Dag Strømme i fjærvekt, Harald Skog i lett tungvekt og Bjørn Rudi i tungvekt. Den gang ble det kun én medalje, sølv til Nils Dag.

Klubben håper på bedre uttelling denne gangen. Alle tre har faktisk en god sjanse for å gå helt til topps. Jamshid er med sine tre norske mesterskap og et nordisk mesterskap den mest rutinerte i gjengen. Han vant nordisk mesterskap i 2015, men måtte stå over i fjor grunnet en skulderskade.

– Nå er jeg frisk og i god form. Jeg har hatt bra oppkjøring og går for nordisk tittel igjen i år, sier han.

Klubbens nybakte norgesmester Islam begynner også å bli ganske rutinert, og han ladet opp foran det nordiske mesterskapet med en flott seier sist lørdag. Under en turnering i Tallin, Estland vant han finalekampen over en bokser fra Ukraina.

– Jeg føler at jeg har hatt en bra utvikling i det siste med fem-seks seiere dette året. Jeg har vunnet over mange rutinerte boksere. Det blir hardt å slå seg til topps i nordisk, men hvis jeg får til min beste boksing, skal det være fullt mulig, sier Islam.

Mindaugas er nok minst rutinerte i laget, men han ble ut tatt etter sin overraskende seier i norgesmesterskapet over storfavoritten Martin Larsen. Men det kommer svært sterke boksere fra de andre nordiske landene som også har svært lyst til å hente hjem medaljer. Mindaugas har sin bakgrunn fra thaiboksing og sier følgende:

– Helt siden første dag på boksing for to år siden har jeg jobbet 100 prosent på hver eneste trening. Resultatene mine taler for seg selv. Nordisk mesterskap i boksing har lenge vært mitt mål og jeg er klar for å vinne!

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. AIK Lund
  2. Boksing