AIK Lund-trio på gulljakt i nordisk

Bokserne Jamshid Nazari, Mindaugas Gedminas og Islam Ismailov er offensive før helgas seniormesterskap i Danmark.

Publisert:

Brukergenerert innhold

  • Nils Kapstad
    AIK Lund
Denne artikkelen er over tre år gammel

Jamshid stiller i weltervekt, Mindaugas i mellomvekt og Islam i lett tungvekt. Kun én gang tidligere har tre boksere fra AIK Lund representert Norge samtidig i et nordisk seniormesterskap og det var i 1972 da AIK Lund var representert med Nils Dag Strømme i fjærvekt, Harald Skog i lett tungvekt og Bjørn Rudi i tungvekt. Den gang ble det kun én medalje, sølv til Nils Dag.

Klubben håper på bedre uttelling denne gangen. Alle tre har faktisk en god sjanse for å gå helt til topps. Jamshid er med sine tre norske mesterskap og et nordisk mesterskap den mest rutinerte i gjengen. Han vant nordisk mesterskap i 2015, men måtte stå over i fjor grunnet en skulderskade.

– Nå er jeg frisk og i god form. Jeg har hatt bra oppkjøring og går for nordisk tittel igjen i år, sier han.

Klubbens nybakte norgesmester Islam begynner også å bli ganske rutinert, og han ladet opp foran det nordiske mesterskapet med en flott seier sist lørdag. Under en turnering i Tallin, Estland vant han finalekampen over en bokser fra Ukraina.

– Jeg føler at jeg har hatt en bra utvikling i det siste med fem-seks seiere dette året. Jeg har vunnet over mange rutinerte boksere. Det blir hardt å slå seg til topps i nordisk, men hvis jeg får til min beste boksing, skal det være fullt mulig, sier Islam.

Mindaugas er nok minst rutinerte i laget, men han ble ut tatt etter sin overraskende seier i norgesmesterskapet over storfavoritten Martin Larsen. Men det kommer svært sterke boksere fra de andre nordiske landene som også har svært lyst til å hente hjem medaljer. Mindaugas har sin bakgrunn fra thaiboksing og sier følgende:

– Helt siden første dag på boksing for to år siden har jeg jobbet 100 prosent på hver eneste trening. Resultatene mine taler for seg selv. Nordisk mesterskap i boksing har lenge vært mitt mål og jeg er klar for å vinne!

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785