Medaljerush til KBK i junior-NM

Denne gjengen hentet hjem 12 medaljer fra helgas junior-NM i badminton.

Publisert:

En glad tropp fra Kristiansand Badmintonklubb. Fra venstre: Ikmal Hussain (trener), Andreas Andersen Roksvåg, Danila Gataullin (bak), Kevin Elson, Hermod Holte Haugland, Marie Mørk (bak), Jonas Østhassel, Ingrid Gåsbakk, Emma Morvik Kragholm (bak), Nora Omdal, June Bøhn og Julie Marie Andersen Abusdal. Foto: Privat

Brukergenerert innhold

  • Shayan Jalilian
    Kristiansand Badmintonklubb

OSLO: I sin første turnering på hele seks måneder (pga. korona) ble det fire gull, sju sølv og en bronsemedalje på KBK-spillerne. Dermed var Kristiansand Badmintonklubb den klubben som tok flest medaljer i årets junior-NM.

Medaljene ble fordelt slik:

Danila Gataullin- to gull

Jonas Østhassel - en gull og to sølv

Marie Mørk - en gull og en sølv

Julie Marie Andersen Abusdal - to sølv

Kevin Elson - en sølv

Hermod Holte Haugland - en sølv

June Bøhn - en bronse

I herresingle-finalen ble det duell mellom lagkameratene Danila Gataullin og Jonas Østhassel. Danila kom til KBK i sommer fra Sandefjord, og markerte seg i denne turneringen med å slå sin nye lagkamerat 21–19 og 21–16 i finalen.

Det ble to gullmedaljer for Danila Gataullin, og et gull og to sølv for Jonas Østhassel fra KBK. Foto: Privat

Nervepirrende for dobbeltmesteren

– Det var mange som forventet at jeg ville nå finalen i single før turneringen. Det ble flere nervepirrende kamper på veien dit, men i finalen klarte jeg å spille mitt spill, og hadde god kontroll på nettet, noe som ble avgjørende. Jeg sier meg veldig fornøyd med gullmedalje i single, sier Danila Gataullin. 

Gataullin og Østhassel spilte også herredouble sammen, og der gikk duoen til topps, etter å ha slått Kevin Elson og Hermod Holte Haugland, også fra Kristiansand, 21–13 og 21–17 i finalen. Jonas Østhassel sikret seg for øvrig også en sølvmedalje i mixed double sammen med Julie Marie Andersen Abusdal fra KBK. 

– Jeg hadde veldig høye mål før turneringen, og oppfylte ikke dem. Likevel må jeg si meg fornøyd med de medaljene jeg tok, og jeg føler at spillet mitt ble bedre utover i turneringen, mener Østhassel, som tok en gullmedalje og to sølv.

Marie Mørk imponerte stort da hun gikk hele veien til topps i damesingle-klassen. Foto: Privat

I damesingle var det også en KBK-spiller som gikk til topps. Marie Mørk slo Sofia Louis Macsali fra Bergen, i det som var en svært nervepirrende finale. 18-21, 21–18 og 21–16 endte det i favør Kristiansand-jenta som aldri før hadde slått Macsali i single før denne turneringen. I damedouble gikk også Marie Mørk til finalen sammen med Julie Marie Andersen Abusdal, men der måtte de ta til takke med sølvmedalje etter å ha tapt på tre sett mot Sofia Louis Macsali og Emilia Petersen Norberg fra henholdsvis Bergen og Sandefjord.

Drøm i oppfyllelse

– Seieren i single var en drøm som gikk i oppfyllelse for meg. Jeg hadde aldri slått Sofia før, så det å gjøre det nå i junior-NM er helt fantastisk. Det var en lang vei fram til finalen, men nå er jeg norgesmester for andre år på rad. I tillegg synes jeg det var sterkt å ta sølvmedalje i double sammen med Julie. Det var fint å prestere da det gjaldt som mest, sier en glad Marie Mørk.

Det ble naturligvis også en fin helg på jobben for KBK-trener, Ikmal Hussain. Han var svært fornøyd med det hans disipler leverte i denne turneringen.

– Jeg er veldig fornøyd med turneringen. Vi hadde mange spillere som spilte finaler, og i to av finalene var det KBK-spillere på begge sider av nettet. Jeg er veldig imponert over mine spillere, er konklusjonen til Hussain.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Badminton
  2. Kristiansand Badmintonklubb