BK Vepsa tilbake i toppen etter ti år

Bowlingklubben Vepsa er tilbake i eliteserien etter seier i «opprykksfinalen» mot Larvik.

Vepsa Bowlingklubb, bak fra venstre: Leif Gabrielsen, Terje Berge, Jan Gabrielsen (kaptein), Vegard Robstad og Roy Støylen. Foran fra venstre: Geir Omdal, Helge Brochmann, Bjørn Axel Kostøl og Yngvar Kostøl. Helt foran: Jørgen Gabrielsen (jr). Ikke på bildet: Bernt Breistøl (skadet hamstring) og Jan Helge Malonæs. Foto: Privat

Brukergenerert innhold

Roy Støylen
BK Vepsa
Publisert:

Etter en sterk sesong med full pott på hjemmebane, dro Vepsa til Larvik sist søndag for å spille ren opprykksfinale mot hjemmefavorittene fra Larvik. Utgangspunktet var at Larvik bowlingklubb måtte vinne kampen, mens Vepsa ville rykke opp med uavgjort i denne siste og avgjørende kampen.

I lagspill er det seks spillere på hvert lag som spiller tre serier. Det deles ut fire banepoeng per serie og totalt tolv banepoeng pr. kamp. Ved seier blir det to poeng til vinnende lag, mens uavgjort gir ett poeng til hvert av lagene.

Mye på spill

Siden det er vesentlig dyrere å konkurrere på nivå 2, stod det veldig mye på spill for begge lag da kampen startet. Begge lag åpnet nervøst i første serie, men Vepsa beholdt roen mot slutten av serien og vant denne med 3-1 etter jevnt og solid lagspill. Da hjemmelaget fra Larvik også i den andre serien var preget av stundens alvor, grep de rutinerte sørlendingene muligheten og tok nok en 3-1-seier.

Vepsa var dermed sikret uavgjort i kampen og opprykket var i boks. Før den siste serien ble en skadet Yngvar Kostøl byttet ut med Roy Støylen. I sisteserien ordnet Geir Omdal og kaptein Jan Gabrielsen, nok et banepoeng, og dermed vant Vepsa den viktige kampen med 7-5. Bjørn Axel Kostøl (678) og Terje Berge (676) var Vepsas mestscorende spillere i kampen.

Sjekk tabellen her

Vegard Robstad har vært sentral for å klare opprykket. Foto: Privat

Har vunnet alle hjemmekampene

Sesongen sett under ett har det vært et jevnt godt Vepsa-lag som har vært veldig sterke på hjemmebane i Hannevika Bowling, hvor alle åtte hjemmekampene er vunnet. Yngvar Kostøl ble igjen klubbens mestscorende spiller med drøye 214 i snitt. 35 år etter debuten er Yngvar fortsatt blant de aller beste bowlingspillerne i Norge.

For Vepsa passet det særdeles godt at den unge og talentfulle venndølen Vegard Ropstad (23) flyttet tilbake til Sørlandet midtveis i sesongen. Han ble omgående en viktig spiller, og han var veldig sentral i laget som sikret opprykk til Macronligaen.

Det øverste nivået i bowling, eller Macronligaen som det heter, består av ti lag geografisk fordelt over hele vårt langstrakte land. De beste lagene er hovedsakelig lokalisert i de store byene og i sentrale strøk. Reise- og kostnadsmessig er det gunstigere å spille på det høyeste nivået enn å være i divisjonen under, hvor det er flere kostnadskrevende reiser, spesielt nord og vest i landet.

Vegard Robstad er lagets yngste spiller med sine 23 år. Foto: Privat

Ti år etter at Vepsa ble trukket fra seriesystemet på grunn av manglende motivasjon og rekruttering, håper den sportslige ledelsen at utfordringen med spill på høyeste nivå i Norge, kan gi noen forsterkninger inn mot seriestarten i Macronligaen i september.

To strake opprykk

Da Bowlingklubben Vepsa ble stiftet i 1976, spilte klubben på en seks baners hall i kjelleren i Svømmehallen. Etter at Hannevika Bowling åpnet dørene på slutten av 80-tallet, har dette vært klubbens tilholdssted og hjemmebane. 30 år senere er dette samarbeidet viktigere enn noen gang for klubbens eksistens og suksess.

Det gode samarbeidet med hallen gir klubben de aller beste treningsmulighetene og de beste sportslige forutsetninger i regionen. Dette er helt avgjørende ettersom forskjellen på borte- og hjemmekamper er betydelig større i bowling enn i håndball og fotball.

Takket være våre mange sponsorer og samarbeidspartnere, har det vært mulig å spille seg frem til to påfølgende opprykk. Den videre målsetningen blir nå å komme inn blant de åtte beste i debutsesongen i Macronligaen, deretter skal 6. plassen fra 2008 og klubbens beste plassering på 2000 tallet utfordres.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785