– Dette var helt fantastisk, strålte 25-åringen.

Etter å ha trent frem hester som halvmillionæren Tekno Elden samt Stumne Sirius og Hågå Jo, begge med over 400. 000 kroner inntjent i karrieren, har det vært litt stang ut i løpsbanen for Kristiansand-amatøren Sandra Margrethe Homme. Søndag kunne hun endelig trekke frem seiersgliset etter at Gjerde Lilja, som hun eier sammen med sin far Helge Homme, nedkjempet favoritten Åsaspiken i avslutningsløpet og vant på ny rekord, 1.30,9/2160 meter.

– Vi har hatt utur i et par år nå. Vi har byttet ut litt hester og prøvd litt nytt, så det var veldig deilig å endelig lykkes. Gjerde Lilja trener utrolig fint og det er en utrolig fin hest, jeg tror hun kan nå langt, fortalte 25-åringen til TV-kanalen Rikstoto Direkte etter løpet.

Se seiersintervjuet i videoklippet fra Rikstoto Direkte under:

– Det er høsten og vinteren som er hans årstid, tilla Søvik.

Tangen Bjørn vant i sitt første løp på norsk jord siden januar. Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com

Øystein Tjomsland var selv i Sverige og kusket Lillesand-oppdrettede Sjø Gull inn til en strålende andreplass i det svenske kritieriet og ble belønnet med 300 000 kroner. På Sørlandets Travpark var dermed Lars Anvar Kolle betrodd som kusk bak talentet Tangen Bjørn. Den dyktige Vestfold-kusken gjorde ingen feil i sulkysetet og styrte Tjomsland-hesten inn til seier på 1.28,7/2160 meter.

– Det klaffet veldig bra i dag. Det er bare å holde hesten skjerpet og kjøre i trav, mente seierskusken etter løpet.

Geir Mikkelsens seiersmaskin Syoss fortsetter å imponere. Søndag kom den fjerde strake seieren, og 4-åringen er ubeseiret i sørlendingens regi. Foto: Foto: Arnfinn Roaldsøy.

Sørlendingen Geir Mikkelsen viste frem sin nye seiersmaskin Syoss på sin gamle hjemmebane. Den fire år gamle vallaken var nok en gang i en klasse for seg, og vant helenkelt på ny rekord, 1.16,2a/2140 meter. Dette var hestens fjerde strake seier i Mikkelsen-regi.

– Han opptrer på en veldig fin måte og det er god motor i ham, en kjekk hest å holde på med, fastslo sørlendingen etter løpet.