Vest-Agder-talenter kan bli fremtidens landslagsspillere

Denne uken deltar fem lovende fotballspillere fra Sørlandet på leir i Stavanger sammen med Norges mest talentfulle fotballspillere mellom 14 og 16 år.

Publisert:

Brukergenerert innhold

  • Lene Mykjåland, For NFF Og Statoil Morgendagens Helter
Denne artikkelen er over tre år gammel

Og kanskje vil nettopp de fem utvalgte fra spillerne fra sør spille med flagget på brystet i fremtiden. Talentleiren i Porsgrunn utgjør nemlig toppen av Norges Fotballforbunds (NFF) landslagsskole som har som mål å drive systematisk talentutvikling for å danne Norges fremtidige landslag.

– Det er viktig for fotballen i Norge at vi driver talentutvikling over tid og på Statoils talentleir får de unge spillerne sjansen til å teste seg mot de beste på sin egen alder. For å bli en toppspiller må man både ha et talent og en vilje til å trene mye over lengre tid og det har definitivt disse Agder-spillerne, sier Håkon Grøttland som er fagansvarlig for Landslagsskolen.

Får råd av West Ham-proff

Fotballspillerne fra Agder har blant annet fått trene med landslagsspiller og West Ham-proffen Martin Samuelsen som selv har deltatt på samme type leir da han var yngre.

– Det å kunne få være med på en slik talentleir bør være en stor inspirasjon til å utvikle seg videre og bli enda bedre fotballspillere. Jeg husker selv hvor spennende det var for meg å delta på denne typen leir og kunne måle meg mot de beste, sier Samuelsen, som er mentor for Statoil Morgendagens Helter.

Høyt nivå

På leiren deltar 135 spillere fra både G15- og G16-landslagene, i tillegg til to skyggelandslag samt to grupper av spillere som er født i første og andre halvår 2003.

– Det er et veldig høyt nivå her på leiren, så jeg må være 100 prosent fokusert og gi 100 prosent hele tiden. Trenerne har vært kjempeflinke, noe som er veldig inspirerende. Jeg forsøker å lære så mye jeg kan, samtidig som jeg husker på å ha det gøy, sier Håkon Alvestad fra Randesund IL.

Talentleiren arrangeres i perioden 26. -30. juni på Kjølnes Idrettspark i Porsgrunn.

Les også:

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Farsund IL
  2. FK Mandalskameratene
  3. Fotball
  4. IK Start
  5. Randesund IL