Flotte resultater fra Christmas Dance Festival 2015

I helgen imponerte tre elite-dansepar fra Kristiansand Danseklubb, samt kristiansanderen Tarjei Nøstvold Svalastog, på Christmas Dance Festival 2015.

Publisert:

<p>Knut Harald Au og Solveig Aanensen i aksjon på Thon Hotel Arena Lillestrøm i helga som var. Alle fotos på siden: BB Photography. </p>

Brukergenerert innhold

Denne artikkelen er over fire år gammel

Fra Kristiansand Danseklubb stilte Knut Harald Au og Solveig Aanensen, Ole Thomas Hansen og Julie Gudim Bjerkås og Olav Elias Dønnestad og Amalie Aune.

Fredag kveld danset kristiansanderen Tarjei Nøstvold Svalastog som danser for Nero og hans nye dansepartner Mathea Årestrup Øen i U21 og fikk en flott 3. plass. De ble beste norske par i denne konkurransen hvor de konkurrerte mot flere norske og utenlandske par. Paret har trent sammen kun fire helger, ettersom Mathea bor i Bergen og Tarjei bor på Lillestrøm. Tarjei går 2. året på danselinjen på Lillestrøm VGS, og han har selv laget koreografien til dansene de danset i helgen.

Olav Elias Dønnestad og Amalie Aune.

Lørdag deltok Ole Thomas og Julie i Youth standard og fikk en flott 11. plass, Knut Harald og Solveig fikk en 33. plass. Olav Elias og Amalie fikk en 2. plass i Junior 1 latin og kom seg til semifinalen i Junior II latin og endte til sist opp på en 11.-12. plass av totalt 18 par

Søndag danset Ole Thomas og Julie i Youth latin og fikk her en strålende flott 7. plass, Knut Harald og Solveig fikk 31-32. plass. Olav Elias og Amalie vant Junior 1 i standard, og danset en runde i Junior II standard og endte da på en 13. plass.

Tarjei og Mathea fikk en imponerende 2. plass i Youth latin og ble beste norske par også her. Stemningen stod i taket da de fikk en velfortjent pallplassering!

Norwegian Christmas Dance Festival er en internasjonal konkurranse hvor det var deltakende par fra over 22 nasjoner og flere par som ligger helt i verdenstoppen. Dette er et samarbeid med World Dance Sport Federation (WDSF), og en konkurranse hvor par i ungdom og voksenklassen samler rankingpoeng. LSK Dans er arrangør av denne konkurransen og det er viktig for dansesporten i Norge at man har en internasjonal konkurranse.

Kristiansand Danseklubb gleder seg allerede til neste års konkurranse!

Til helgen reiser Ole Thomas og Julie og Tarjei og Mathea til Riga for å delta i Riga Open, før parene tar en velfortjent juleferie.

  1. Tarjei og Mathea

  2. Olav Elias og Amalie

  1. Trener Gracjana og Amalie

  2. Knut Harald og Solveig

  1. Ole Thomas og Julie

  2. Ole Thomas og Julie

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785