Vilde fra KBK spiller for sin tredje kongepokal

Vilde Espeseth (21) har allerede to kongepokaler. Den tredje kan komme i Moss til helga.

Publisert:

Vilde Espeseth vant kongepokalen både i 2016 og 2017. Til helga kan den tidligere Kirkenes-spilleren gjøre det samme for Kristiansand Badmintonklubb. Foto: Privat

Brukergenerert innhold

  • Terje Dag Østhassel
    Kristiansand Badmintonklubb
Denne artikkelen er over ett år gammel

KBK stiller med 11 damespillere og seks herrespillere i NM. Man kan tenke seg minst sju damer som kan dra av gårde med gull i damesingle og den gjeve kongepokalen. Elisa Wiborg fra Haugerud, Sofia Macsali og Vera Ellingsen fra Bergen samt Emilie Sotnes Hamang fra Frogner er fire i favorittsjiktet, men så kommer også tre KBK-spillere i samme oppløpet.

Vilde Espeseth (21) og tittelforsvarer Helene Abusdal (40) kan gjerne gå helt til topps på pallen, men også Emma Wåland (18) har fart og teknikk til å sende henne hele veien.

Vilde i aksjon med racketen. Foto: Badminton Europe (arkivfoto)

Tilbake etter korsbåndsskade

Dersom Vilde skulle sikre seg sin tredje kongepokal, vil det være en kjempebragd med tanke på at hun røk korsbåndet i NM i fjor. Det var helt på tampen av mesterskapet, på matchball til motstanderlaget i doublefinalen. Vilde har imidlertid kommet sterkt tilbake, noe hun beviste med seieren i Oslo Cup for 2,5 uker siden.

Kan nok en kongepokal havne på Sørlandet? Foto: Privat


Mor/datter i damedouble


I damedouble har KBK to artige kombinasjoner i mor-datter-sjangeren. Sonja (49) med Emma Wåland (18) og Helene (40) med Julie Abusdal (15). Begge kan komme langt på en god dag, men neppe helt til topps. Helene og Julie har en tøff trekning hvor de møter toppseede Natalie Syvertsen/Solvår Jørgensen fra Moss allerede i første kamp.

Mor og datter spiller sitt første NM sammen i damedouble. Emma (t.v.) og Sonja Wåland. Sonja har NM-gull i double fra 2014. Foto: Aksel Espeseth


Guttene fra KBK har ikke helt de samme sjansene. Jonas Østhassel/Emma Wåland og Mads Marum/Vilde Espeseth kan overraske i mixed, det samme kan far/datter-kombinasjonen Jim Ronny Andersen/Julie Abusdal.


God generalprøve


Mads Marum fikk for øvrig en glimrende generalprøve på NM. Sammen med Frogners Mattias Xu spilte de flott herredouble i Iceland Open og kom hjem med 2. plass etter lovende herredouble sist helg. De er seedet som nr. 4 i NM.


Kongepokalen i herresingle må nok KBK’ erne se langt etter. Den har kanskje fire mulige vinnere. Den tidligere OL-kandidaten Marius Myhre (Haugerud), veltrente Peter Rønn Stenseth (Frogner), danmarksbaserte Vegard Rikheim (Frogner) eller juniorstjernen Markus Barth (Bergen).


17 KBK-spillere deltar i Moss, og er med det største klubb sammen med Frogner. Men medaljestatistikken vinner man ikke, om ikke KBK-jentene skulle dra med seg guttene til uventede pallhøyder.


I tillegg til de nevnte reiser disse KBK'erne til Moss: Marlene Wåland, Thea Johansen, Marie Mørk, Ingelin Espeseth, Kristina Andersen, Marie Wåland, Markus Markussen, Thomas Holdbakk og Eivind Lund.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Kristiansand Badmintonklubb
  2. Badminton
  3. Vilde Espeseth
  4. NM