Årets volleyball-høydepunkt

Volleyballgruppa i Lauvåsen IF vokser stadig og sist helg var spillerne på det som for dem er årets happening, nemlig Gallaturnering i Farsund.

Publisert: Publisert:

En rekke minilag samlet i Listahallen sist helg. Foto: Kristine Finsæther

Brukergenerert innhold

 • Dragoslav Jerkovic, Lauvåsen IF

FARSUND: Volleyballturnering og badehotell i skjønn forening slår aldri feil. Det ble spilt totalt 135 kamper der Lauvåsen IF stilte opp med 17 ivrige spillere og 11 foreldre. Hovedtreneren Geir Vestbø, melder at oppholdet var helt topp på alle måter. Fin sportslig utvikling og sosialt godt fellesskap. Fornøyde barn og fornøyde foreldre.

Farsund IL har arrangert denne tradisjonsrike Gallaturneringen i Farsund i en del år nå, med stor suksess. Barn og ungdom fra volleyballklubber i Agder og Rogaland samlet seg til US-runde 2 i region Sydvest, og det ble mye god volleyball og høy stemning. Når Farsund IL inviterer til turnering, vet vi at det alltid blir gøy!

Foto: Kristine Finsæther

Kampene ble spilt i to haller – Listahallen (minivolleyball og U15) og Alcoahallen (U17/19). Farsund IL stelte i stand kiosk med variert mat og drikke i begge hallene og lagene trengte heller ikke å ta med seg egne baller.

Foto: Kristine Finsæther

Et guttelag på vei opp

I tillegg til mange ivrige U13-spillere utvikler seg et G16-lag innad i klubben. Disse guttene er svært ivrige, og laget har opprettet samarbeid og gjestetrener hos Vigør, KSK og Søgne i tillegg til egentrening i Håneshallen to ganger i uka. Fortsetter de sånn, kan guttene gjøre seg bemerket, i hvert fall regionalt. Klubben heier på dem og vi må også rose deres foreldre som er sentrale i deres satsing og videreutvikling.

Foto: Kristine Finsæther

Viktig og nyttig lesning

Tidlig spesialisering får en stadig mer naturlig plass i barneidretten – nesten alle taper på spesialisering:

Hemmeligheten bak mestringsmiljøer – en liten huskeliste (som også finnes i dette innlegget)

 1. Barne- og ungdomsidrett har en egenverdi – gleden bør være den viktigste drivkraften.
 2. Foreldre og trenere bør fokusere på barn og unges motivasjon for deltakelse i organisert idrett – selvbestemte former for motivasjon og #gledeisjela.
 3. Det er nødvendig å skille mellom trenings- og konkurranseaktiviteter som skjer på voksnes premisser, og den konkurranseaktiviteten som naturlig forekommer mellom barn og unge på fritida.
 4. Foreldre og trenere må erkjenne at barn og unge går gjennom en biologisk, psykologisk og sosial utviklingsprosess fra barndommen til tidlig voksen alder.
 5. Barn og ungdom bør erfare medbestemmelse, mestringsopplevelser og voksne personer som er oppriktig interessert i dem i idrettskonteksten.
 6. God motivasjonskvalitet er avgjørende for å opprettholde innsats, kvalitet og engasjement i treningsarbeidet.
 7. Vinn/tap-aspektet gir lite informasjon om kvaliteten på en konkurranseaktivitet.

U13 og G16 samlet. Foto: Dragoslav Jerkovic

 1. Foto: Kristine Finsæther

 2. Foto: Kristine Finsæther

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
 1. Lauvåsen IF
 2. Farsund
 3. Volleyball