Første NM-tittel som veganer

Selv om jeg ikke er i toppform, klarte jeg å bli norgesmester i grepsstyrke og sette tre norgesrekorder.

Publisert:

Janne Grandalen (41) fra Arendal kan fra tidligere skilte med blant annet ett VM-gull, fem NM-gull og verdensrekord som strongwoman. Foto: Privat

Brukergenerert innhold

  • Janne Grandalen
Denne artikkelen er over ett år gammel

UTØVERBLOGG: Sist lørdag ble det for første gang arrangert NM i grepsstyrke på Kick-Byens Beste i Arendal. Thomas Larsen og jeg var arrangører og den norske grepslegenden Eirik Bruun Ingebretsen var dommer. Eirik er rettferdig og streng og var virkelig med på å heve konkurransen.

Konkurransen var i utgangspunktet et norgesmesterskap men den var åpnet for internasjonal deltakelse. Til sammen stilte det 23 utøvere til start. Fire sterke finner var med, og de plasserte seg meget godt i den internasjonale delen av konkurransen.

Her er deltakerne fra NM samlet. Foto: Privat

Dette var vårens andre konkurranse jeg har vært med på å arrangere, og det har nok gått litt utover treningsmengde og oppkjøring i forkant. Det har skjedd en del spennende ting i livet mitt i 2019, og trening har ikke stått øverst på prioriteringslista, så jeg stilte opp i den formen jeg var i.

Stortrives som plantespiser

Jeg skulle veldig gjerne hatt bedre resultater, men det får jeg jobbe videre mot neste år. Alt i alt er jeg fornøyd med prestasjonene og jeg er superfornøyd med å bli norgesmester i vektklassen under 72 kilo og å sette tre norgesrekorder i vektklassen under 70 kilo.

Se video her:

Janne Grandalen

Dette er min første norgesmestertittel etter jeg ble veganer. Jeg har på tross av lite treningsmengde holdt godt på styrken min selv om jeg ikke lenger spiser kjøtt, fisk, fugl, egg eller meieriprodukter. Jeg er veldig fornøyd med responsen jeg får fra kroppen med det nye kostholdet.

Se video her:

Janne Grandalen

Første øvelsene var Apollons axle der jeg hadde tre godkjente løft. 95 kg var siste løft av tre. Neste øvelse var 50 mm pinch block der jeg tok 57,5 kg (norgesrekord). I Rolling thunder (ny modell) hadde jeg 48,75 kg som beste løft (norgesrekord) og på Little Big Horn fikk jeg opp 50 kg (norgesrekord).

Underkjente løft

To ganger fikk jeg underkjent første løftet fordi jeg ble så glad for å klare løftet at jeg slapp vektene i golvet uten å følge dem på vei ned. Siste øvelsen var en medley der det var 12 ulike øvelser som skulle gjennomføres på kortest mulig tid. Jeg fikk 10 av 12 godkjent, og ble med det norgesmester. Jeg plasserte meg på andreplass i overall-klassen.

Se video her:

Janne Grandalen

Jeg har store drømmer om framtida. Neste mål er Norges Sterkeste Kvinne under 63 kg i oktober. Mulig det dukker opp noe helt annet i mellomtida, men det vil tiden vise.

Se video her:

Janne Grandalen

PS! I samme NM satte arendalitten Thomas Larsen to verdensrekorder.

Les mer av Janne Grandalen her:

Satser mot mitt sjette NM-gull – nå som veganer

Øvrige innlegg

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Thomas Larsen
  2. Janne Grandalen
  3. Blogg
  4. Grepsstyrke
  5. Eirik Bruun Ingebretsen