Party i Porsgrunn!

«Nye» Gimletroll sesongåpnet med en fortjent 3-2-seier mot Urædd søndag.

Publisert: Publisert:

Det ble tre poeng i første forsøk for «nye» Gimletroll da 2. divisjon ble sparket i gang søndag. Her er glade spillere etter 3-2-seieren i Porsgrunn. Bak fra venstre: Ingrid Olsen, Karoline Fredriksen, Martine Mæhle, Marit Eide, Emma Sannæs Kristiansen, Stine Wahlin Hansen, Erica Nystøl og Charlotte Haddeland. Foran f.v.: Anne Lene Lindeland, Line Sannæs Kristiansen, Jelena Tanaskovic, Miriam Reinhardsen, June Tønnesland Johansen og Mina Ljosland. Foto: IK Gimletroll

Brukergenerert innhold

  • Mads Ljosland
    Trener Gimletrolls damelag
Denne artikkelen er over ett år gammel

PORSGRUNN: Vi var best i lange perioder, og burde avgjort kampen allerede før pause. Men tross flere store sjanser og kraftig dominans i banespillet sto det bare 2–1 halvveis.

Ingrid Olsen (20) ga Gimletroll ledelsen i det 18. minutt etter at hun ble spilt igjennom av Karoline Fredriksen. Ingrid avsluttet iskaldt, og markerte Gimletroll-debuten sin med en tidlig scoring. Allerede før målet hadde vi gode muligheter til nettkjenning, og dominansen fortsatte også utover i omgangen.

På sin eneste sjanse før pause utlignet imidlertid Urædd. Muligheten oppsto etter flere feil fra vår side, og målet var virkelig mot spillets gang. Heldigvis kom vi raskt på offensiven igjen, og Mina Ljosland og June Tønnesland Johansen kombinerte fint da sistnevnte sendte Gimletroll i føringen på nytt fem sekunder før førsteomgangen gikk inn i overtiden.

Mistet rytmen

Også andre omgang startet bra for vår del, men etter hvert mistet vi rytmen, og også initiativet i kampen. Urædd skapte problemer for forsvaret vårt, og etter å først ha misbrukt en stor mulighet, utlignet de etter 65 minutter.

I denne perioden fungerte lite, og kampen sto og vippet i noen minutter. Men kvalitetsforskjellen på lagene kom igjen til sin rett utover i omgangen, og det var veldig fortjent da Ingrid Olsen omsatte nok et gjennomspill fra Karoline Fredriksen til scoring sju minutter før slutt.

Selv om det ble noen spennende sluttminutter var Gimletroll nærmest mål, da både Ingrid og innbytter Jelena Tanaskovic hadde gode sjanser til å trygge ledelsen.

Åtte debutanter

Ingrid, som meldte overgang fra 3. divisjonsklubben Egersunds IK i vår, var godt fornøyd med Gimletroll-debuten.

– Det var utrolig gøy å endelig være i gang, og samtidig debutere. Alltid deilig å starte sesongen med både tre poeng og mål. Høyt nivå på lagene i 2. divisjon gjør at det kan bli en spennende sesong! Gimletroll har vært en fin klubb å komme til, og jeg har blitt godt tatt imot av både klubb og spillere, sier hun.

Ikke mindre enn åtte spillere debuterte i 2. divisjon for Gimletroll søndag, og den yngste av dem var Stine Wahlin Hansen, som ble 15 i september. Hun kom til Donn fra Våg i januar, men rakk bare å spille Agdermesterskapet i blått og hvitt før klubben slo seg sammen med Gimletroll.

– Klubbyttet til Gimletroll er nok det beste valget jeg har tatt som spiller, og det føltes sykt bra at vi vant min første kamp i 2. divisjon. Fremover håper jeg på flere seiere og en god plassering på tabellen, sier Stine.

Dagens Gimletroll

Mina Ljosland: Skaffet oss gunstige brudd høyt i banen fra første minutt, og fikk benyttet seg av sine styrker med ball i beina. Forserte og spilte igjennom angrepsspillerne gang på gang. Banens beste.

Anne Lene Lindeland: Kom inn i andre omgang og med sin tøffhet i duellspillet og gode posisjonering var hun en av grunnene til at vi fikk kampen tilbake i vårt spor.

June Tønnesland Johansen: Jobbet som alltid steinhardt, og var dessuten en konstant trussel i bakrom. Sto også for kampens enkeltprestasjon da hun danset inn 2-1-målet!

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Fotball
  2. Fotball 2. div
  3. IK Gimletroll
  4. Egersunds IK