Som vanlig bød Karusellen på både kort og lang løype. Den korte løypa er 30 km, og traséen er fra Dønnestad til Birkeland, og med retur fra Birkeland til Dønnestad. Den lange løypa er 67 km. Traséen er fra Dønnestad til Søre Herefoss, og derfra tilbake til Dønnestad.

Fra starten i kort løype.

Lokalsporten loddet som vanlig stemningen. Resultater-Den-Flade

Endre Nyhagen (28), vinneren av rittet

Hvordan vant du i dag?

-Jeg vant spurten på slutten av rittet. I vår pulje kjørte vi hardt og samlet hele veien.

Hva synes du om løypa?

-Det var flatt og hardt i dag. Og vi kunne ha stor fart gjennom traséen de fleste stedene.

Arild Ege (39)

Når tok du fram sykkelen?

-Den er framme hele året gjennom. Om vinteren sykler jeg innendørs, og ellers sykler jeg utendørs. Jeg sykler til og fra jobb, og det er åtte km hver vei. Ellers er jeg ute på sykkelen to-tre ganger i uka.

Hva skal til for å glede seg med sykkelen?

-Det gjør godt å komme seg ut på landeveien eller i terrenget. Man kan være ute i all slags vær, fra rusk og regn til solskinn. Og så er det jo bra å bruke sykkelen til og fra jobb i stedet for bilen. Og så kan man se på bilder og studere konkurransetider for å motivere seg til å bli bedre.

Bjarte Vestøl (58)

Hvordan trives du i Sykkelkarusellen?

– Dette er min første sesong på landevei, og Den Flade var mitt tredje ritt. Det er gøy å konkurrere og det er fint å prate med likesinnede her i karusellen.

Har du noen mål denne sesongen?

– Først og fremst er det å forbedre tiden min fra Ultrabirken i fjor. Da klokket jeg inn på drøyt åtte timer.

Steinar Vigsnes (37), leder av Sykkelutvalget

Hva mener du om syklingen her i Agder og om Sykkelkarusellen?

-Det er et bra sykkelmiljø i Agder, og vi i Sykkelkarusellen er meget fornøyd med oppmøtet så langt i 2017. Vi er fornøyd med gjennomføringen av de første rittene, og vi er opptatt av at vi skal opptre skikkelig i trafikken. Det er alltid plass til flere, og nye deltakere er hjertelig velkommen til våre ritt. Det er imidlertid en viss risiko med sykling på vei, og det er viktig for oss som arrangører at arrangementene har fokus på sikkerhet, og at det skal være trygt å sykle.

Arild Trelsgård (41), arrangør fra Agder Energi BIL

Hvordan viser syklistene hensyn i trafikken?

-De vanlige trafikkreglene gjelder. Og så er det viktig å være oppmerksomme på hverandre, så ingen mister hodet.

Hva slags utstyr har syklistene?

-Det er i alle fall ikke utstyret det skal stå på, men det er personen på sykkelen som er viktigst. I Sykkelkarusellen har vi alt fra el-syklister til syklister som har proft utstyr. Alle er hjertelig velkomne.