<p>På lette føtter traver sørlandshesten Kolnes Kjell inn til årets første seier. Foto: Roger Svalsrød/hesteguiden.com.</p>

På vei mot millionen

Jenny Thygesens Kolnes Kjell imponerte ved seier på Momarken tirsdag kveld. Nå nærmer Tveit-hesten seg millionen innkjørt i premiepenger i karrieren.

Brukergenerert innhold

Richard Ekhaugen.
Samfunns- og mediekontakt ved Sørlandets Travpark

Travtrener Jenny Thygesen har vist en egen evne til videreutvikle voksne hester, og få dem til å yte bedre enn de kanskje har gjort på flere år. I seks år gamle Kolnes Kjell er Grimstad-treneren med base på Sørlandets Travpark i ferd med å gjøre det igjen.

Tirsdag tok nemlig hesten, som eies av Tor Birger Krageboen fra Tveit, sesongens første seier da han sammen med Lars Anvar Kolle satte meritterte konkurrenter på plass på Momarken Travbane.

– Det er godt å ha Kolnes Kjell tilbake, det er en hest jeg liker veldig godt, roste Kolle på seremoniplass etter løpet.

Kolnes Kjell travet for første gang i karrieren uten sko på alle beina, noe som ga god effekt i følge kusken.

– Noen ganger gir det å gå skoløs god effekt og for Kolnes Kjells del ga det ham bedre klyv i steget i dag, forklarte Kolle.

Kolnes Kjell gjorde sin femte opptreden for Thygesen og har allerede rukket å springe inn 119 000 kroner på disse få startene. 6-åringen nærmer seg millionen innkjørt i premiepenger, og tirsdagens innsats bærer bud om at milepælen ikke bør være for langt unna. Vinnertiden ble gode 1.24,4/2140 meter.