Kristiansand Cykleklubb tok tredobbelt i Bukkene Bruse-rittet i Grimstad søndag.

Her legger en av turklassene ut på sine 89 kilometer under Bukkene Bruse i Grimstad. Foto: Foto: Grimstad SK.

Før rekordgruppen var kommet halvveis i det 89 kilometer lange rittet rykket Sondre Hurum fra KCK fra feltet. På forhånd hadde han sagt i fra til klubbkamerat Åge Ljøstad Nilsen om at han planla å stikke i Gauslå-bakkene ved Herefoss. Dermed klarte Nilsen å henge på opp bakken, og på toppen hadde de et forsprang som holdt helt inn.

– Jeg kjørte det jeg kunne opp bakken for å få et godt forsprang med en gang, og var glad for at Åge klarte å følge. Etter det kjørte vi veldig godt sammen, sier Hurum.

Inn mot mål i Grimstad var han best i spurten. Åge Ljøstad Nilsen ble nummer to. I feltet som kom rundt to minutter bak vant deres klubbkamerat Mathias Skjold spurten. Skjold er fra Grimstad, og er for første året i år med i elitesatsingen i Kristiansand.

– Veldig gøy med tredobbelt. Vi viser at vi har et godt lag i år, sier Hurum.

Han sier at Åge Ljøstad Nilsen har hatt god fremgang i år, og at de skal bli å regne med både i norgescupen og internasjonale ritt i år.

– Jeg har hengt på ham på trening i hele år, og gjorde det samme i dag, sier Nilsen.

Bukkene Bruse er et av Sørlandets eldste turritt. Rittet ble i år arrangert for 33. gang. Løypa har variert noe gjennom disse årene, men de siste årene har den 89 kilometer lange løypa blitt en tradisjon. Bukkene Bruse har start og mål ved Dømmesmoen i Grimstad, og går via de beryktede Grøsle Kleiver, Herefoss, Hynnekleiv, Froland og Rykene før målgang.

Deltakerrekorden er på noe over 300 deltakere. I år startet 265 syklister i en av de fire gruppene, trim, tur 1, tur 2 og rekord. Teller man med de ivrige deltakere i barnerittet, passeres 300 også i år.

– Vi er godt fornøyd. For halvannen uke siden så det litt mørkere ut. Men med godværet kom også flere deltakere. Over 100 meldte seg på siste uken, sier påmeldingsansvarlig Thomas Gundersen i Grimstad Sykleklubb.

I fjor var det noen flere, men da gikk rittet et par uker senere og flere hadde fått trent noe mer før start. Enkelte år har også Thor Hushovd stilt opp som trekkplaster, og fått lokket med seg enda flere.

Bukkene Bruse trekker til seg alt fra mosjonister som er fornøyd med å fullføre til rekordjegere på elite nivå. I år stilte Grimstad Sykleklubb med hele sitt nystartede elitelag for kvinner.