De har ikke kjempet om spalteplass på toppen av seierslistene de siste årene, verken den 11 år gamle kaldblodshesten Flyveren eller kusken Margrete Heia Solås. Vallaken hadde ikke startet siden i 2014 og ikke vunnet løp siden i august 2012 da den hjemvendte sørlandsjenta begynte å trene «pensjonisten» mot nye opptredener i løpsbanen.

Se video av innspurten fra Rikstoto Direkte her:

Solås sammen med søndagens vinnerhest Flyveren. Foto: Foto: Privat.

Heia Solås var naturlig nok et eneste stort smil i seiersintervjuet etter løpet.

– Jeg hadde faktisk litt troen i dag, men så er jeg jo alltid optimist også da, fastslo 45-åringen som vant sitt første løp siden 2001.

Kari Anne Knutsens Wayne Brogård (bildet) er etter søndagens seier i Travparken mestseirende travhest i Norge så langt i 2017. Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com

Kari Anne Knutsens Wayne Brogård fortsetter å gå fra klarhet til klarhet. Søndag tok hesten til Solsikke Invest ANS fra Arendal sin femte seier i årets sjette forsøk. Med det er Wayne Brogård den travhesten i Norge med flest seiere så langt i 2017. Kuskemakker Eirik Høitomt lot hesten gjøre den tunge jobben selv i drøye spor under den siste runden, og den danskfødte vallaken svarte med å krige seg inn til nok en seier.

– Det er aldri noe problem når man sitter bak den beste hesten i feltet, uttalte landschampionen på sedvanlig nøkternt vis mens trener Knutsen delte ut klemmer mens gledestårene trillet.

Dæmro Svarten og Pål Henning K. Johannessen overrasket de fleste V65-spillerne søndag. Foto: Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

Nok en lokal overraskelse ble servert i V65-5. Birkeland-amatøren Pål Henning K. Johannessen gikk offensivt til verks med Dæmro Svarten, som han eier sammen med kona Mary J. Fernandez. Til tross for et tungt løpsopplegg som førstehest i andrespor var den seks år gamle vallaken sterk nok til å avvise alle angrep fra konkurrentene nedover oppløpet.

– Jeg hadde stor tro på min hest i dag, og sa til kona før løpet at i dag ville alt annet enn seier være en skuffelse, fortalte Johannessen etter løpet.

Se video fra Rikstoto Direkte her: