Rytmisk gymnastikk tilbake i Kristiansand

Etter 20 års fravær er rytmisk gymnastikk tilbake i Kristiansand, og nylig deltok denne gjengen på sin første konkurranse

Publisert:

RG-gruppa i Kristiansands Turnforening. Øverst fra venstre: Eva Kator-Jakobsen, Eline Fidje Wessman, Eiril Hoven Hervold, Charlotte Depui Dåsvatn, Maria Aaby Ranneberg. Nederst fra venstre: Frederika Hristoforova Ege, Mille Bergh Botnan, Lise Jørgensen og Helena Torkildsen. Foto: Privat

Brukergenerert innhold

  • Maria Heidenberg Lund, Kristiansands Turnforening
Denne artikkelen er over to år gammel

KRISTIANSAND: Våren 2016 startet Anne Kristin Peersen opp med rytmisk gymnastikk (RG) igjen i turnforeningen. Anne Kristin har tidligere vært RG-gymnast i Kristiansands Turnforening, og hun ønsket å få RG tilbake i turnforening slik at også hennes datter og flere Kristiansand-jenter kunne få mulighet til å drive med den flotte idretten.

Spente jenter på sin første konkurranse. Foto: Privat

Etter hvert har hun fått med seg Maria Heidenberg Lund som også er tidligere gymnast. I tillegg er hun dommer i rytmisk gymnastikk.

Fra oppvisningsparti til konkurranseparti

Partiet har vokst det siste året og er nå totalt 16 jenter i alderen 9-12 år. De er derfor det som kalles minirekrutter og rekrutter. Det året de fyller 13 år går de opp i juniorklassen. På to år har partiet gått fra å være et oppvisningsparti (dvs. RG for alle jenter) til et konkurranseparti. Dette krever dermed mer trening. Jentene lærer både individuelle program og troppsprogram. Rytmisk gymnastikk er en sport hvor man har mye fokus på detaljer, kroppsbeherskelse og koordinasjon, noe som krever mye trening.

Glade RG-dager

RG-gruppa i Kristiansands Turnforening deltok på sin først RG-konkurranse, Glade RG dager i Asker 11.-13. mai. Dette er den største konkurransen i Norge for alle klubber som driver med RG, uansett nivå.

Eline og Eva med sin trener Maria før de skal ut på teppe for første gang. Foto: Privat


Vi deltok med ni jenter hvor alle stilte som individuelle gymnaster, i tillegg til to tropper. Glade RG-dager var en helt ny erfaring for jentene og de hadde stjerner i øynene hele helgen.


Landets beste RG-gymnaster deltok også denne helgen, noe som var veldig inspirerende. Etter denne helgen fikk jentene våre en større opplevelse av hvordan det er å drive med RG, noe som ga masse motivasjon til å trene enda mer!

Jentene bærer stolt frem skiltet med Kristiansand på under året Glade RG-dager i Asker. Foto: Privat


Vi hadde en veldig fin opplevelse på vår første konkurranse, og det er ingen tvil om at vi skal delta på flere!

Vi er svært stolte av å ha fått bygget opp dette partiet, og gleder oss masse til fortsettelsen. Vi håper også at RG vil fortsette vokse i Kristiansand.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Kristiansands Turnforening
  2. Turn