Debuterer i thaiboksing

For første gang skal jeg prøve meg i denne knalltøffe ringsporten, og det mot en motstander som elsker å provosere.

Publisert:

Madelen Søfteland fra Grimstad (28) er til vanlig profesjonell i kampsporten K1. 30 desember får hun sin debut i thaiboksing. Foto: May Elin Aunli

Brukergenerert innhold

  • Madelen Søfteland
Denne artikkelen er over to år gammel

UTØVERBLOGG: 30. desember møter jeg Zelda Tekin i Belgia. Zelda er en tøff fighter. Aggressiv og sterk fysisk. Dette kommer til å bli krig. Min største utfordring i denne kampen blir å holde hodet kaldt, fighte smart og være tålmodig. Motstanderen min er kjent for å provosere i ringen, og jeg er forberedt på det meste. Den tidligere europamesteren har ikke vært i ringen på en stund, og det er en stor fordel for meg.

Vanligvis konkurrerer jeg som proff i K1. Denne kampen er en thaiboksing-match. Derfor har forberedelsene vært litt annerledes. Mange utøvere veksler mellom å konkurrere i disse to stilene fordi de er ganske like. Jeg kommer til å fortsette å satse fult på K1, men vi hadde lyst på denne kampen, og derfor ble det slik.

Video fra trening:

Denne thaiboksing-kampen er fem runder á 2 minutter og ikke 3x3 slik jeg vanligvis går. Derfor har også kondisjonstreningen vært litt annerledes, for å tilpasse dette, men det er bare snakk om små justeringer.

Jeg føler meg fysisk og mentalt forberedt, og nå gjenstår det kun to uker til match. For meg blir juleferien ikke helt som vanlig og nyttårsfeiringen blir på reise. Motstanderen er en del tyngre enn meg, så før denne kampen blir det ikke vektkutt.

Min motstander i thaiboksing-debuten i Belgia er den tidligere europamesteren Zelda Tekin. Foto: Arrangørposter

Jeg har flere kamper på programmet fremover, blant annet møter jeg 15. februar den nybakte europamesteren Aurélie Froment i Frankrike.

PS. Hvis noen lurer på hva jeg ønsker meg til jul, ønsker jeg meg sponsorer for 2018!

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Thaiboksing
  2. Blogg
  3. Madelen Søfteland