Tjomsland vant både Kriteriet og Travderby

Øystein Tjomsland sikret seg søndag både første- og andreplass i Kriteriet, samt en prestisjetung Derby-seier.

Publisert:

Øystein Tjomsland (i gult) fra Søgne og kretsen rundt Nordsjø Odin kunne juble etter seier i Norsk Travderby. Foto: Trav24

Brukergenerert innhold

  • Equus Media
Denne artikkelen er over ett år gammel

OSLO: Travkusk og -trener Øystein Tjomsland hadde stang ut i starten av storløpsdagen på Bjerke søndag. Men deretter gikk det meste inn.
Både Kriteriets gullvinner Grisle Odin G. L. og sølvvinner Halvglimt er oppdrettet av Gustav Larsen:

– Det ble en voldsom dag og en krevende dag med mye trykk. Du opplever en utladning i etterkant, oppsummerte Tjomsland på vegne av seg selv og hele teamet da han hadde fått summet seg.

Hans 15 starthester på Norges største travdag Norge er ikke småtterier. Totalt travet det kobbelet inn over 2,5 millioner kroner denne søndagen. Seieren med Grisle Odin G.L., hingstens åttende på til startet, ble av det lette slaget:

– Mye skal klaffe på disse dagene, men det gjorde det her. Vi hadde full kontroll, sa han om denne triumfen som var verdt 500 000 kroner.

Nordsjø Odin travet et strålende løp da han vant Norsk Travderby for Øystein Tjomsland. Foto: Trav24

Broder Vidar Tjomsland feilet innledningsvis med Havglimt, men hesten reparerte sterkt til andreplassen bak stallkameraten.

«Wow» fra Frida Karlsson

På seremoniplass jublet en av eierne, Stig Wiklund, som er en kjent mentalcoach hos broderfolket i øst. Det er imidlertid flere kjente eiere; Sveriges skiyndling Frida Karlsson fikk ikke vært til stede på Bjerke. Men 20-åringen, som stormet inn til stjernestatus i fjorårets ski-VM, fulgte løpet fra PC-en hjemme i Sollefteå.

Hun var raskt ute på Instagram i etterkant: «Wow! Grisle Odin GL! Seger i norska Kriteriet! Ingen dårlig melding fra en entusiastisk eier.

En tøffere tur med Nordsjø Odin

–Hun er veldig interessert og har vært med to ganger på Dannero i Sverige. Det er gøy, sier Tjomsland som hadde en langt tøffere tur – og en større utfordring bak en annen favoritt; Nordsjø Odin.

Også denne er deleid av nevnte Stig Wiklund.

Øystein Tjomsland opplevde en svært innbringende dag på travbanen – med to storløpsseirer og millionbeløp innkjørt. Til høyre lillebror Vidar Tjomsland. Foto: Trav24

Rappstjernen, også det en Tjomsland-hest med Åsbjørn Tengsareid som kusk, ledet og passerte første 500 på 1.21,7, det er racerfart på stayerdistanse. Øystein Tjomsland og Nordsjø Odin satte fart fra posisjonen i tredje utvendig, men han ble ikke sluppet ned – som det heter på travspråket. Nordsjø Odin ble hengende ute i sporene, men kjempekreftene tok aldri slutt. Da Tjomsland ba om mer i siste sving, fikk han svar.

Det ble en thriller av et oppløp der kusken måtte parere det som kunne blitt en ødeleggende galopp. Nordsjø Odin holdt seg imidlertid i skinnet og travet inn til gull og en seierssjekk på 750 000 kroner foran svenske B.W. Rune og Rappstjernen som også gjorde et toppløp. Vinnertida i løpet: 1.25,3a/2600 meter.

– Han var ikke helt på topp i dag, aksjonsmessig var det en utfordring. Og det ble et annerledes løp; jeg måtte legge om taktikken og kunne jo ha mistet hodet ... Turen ble knallhard, han var nære galoppen. Men vi ville vinne, forteller Øystein Tjomsland som «roer det litt ned» mandag før blikket rettes mot V75-kjøring på Sørlandets Travpark lørdag.

– Deretter får vi ta en liten feiring, sier travtoppen fra Sørlandet med blikket fram i tid.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Frida Karlsson
  2. Øystein Tjomsland
  3. Vidar Tjomsland
  4. Trav
  5. Sørlandets Travpark