Topp tre i Europa med ny diskos

Med en ny konkurransediskos satte jeg norsk aldersrekord og fikk styrket troen på at dette blir en skikkelig bra sesong.

Publisert:

Fabian Weinberg (17) fra Kristiansand perset med over fire meter da han kastet 60,64 meter og vant et stevne i Nittedal fredag. Det er det tredje beste kastet i Europa og det sjuende beste i verden i hans aldersklasse U20 i år. Foto: Privat

Brukergenerert innhold

  • Fabian Weinberg
    KIF Friidrett
Denne artikkelen er over ett år gammel

UTØVERBLOGG: Jeg kastet seks kast i går, og fikk først noen lengder å snakke om fra og med det fjerde kastet. Serien min var 52,58-ugyldig-ugyldig-58,57–60,06–58,05. Den nye konkurransediskosen er litt vanskeligere å kaste med enn den jeg er vant med, men det lover godt for fortsettelsen med en så god start.

Forholdene var ok, det var ingen vind og litt kaldt med seks-sju grader. I det siste har jeg bygget opp hele kroppsmuskulaturen, ettersom diskosen føltes litt tung å kaste i fjor. De siste seks månedene har jeg trent tre-fire timer om dagen, og nå kjennes diskosen lettere å kaste.

Vinnerkastet mitt på 60,04 meter var bra, og jeg mener jeg er god for et kast på 62–63 meter i år. Det er mitt første år i U20-klassen, så jeg konkurerer med folk som er ett år eldre enn meg. Den norske aldersrekorden til Fredrik Amundgård jeg tok i går har stått i 12 år i 18-årsklassen. Målene mitt i år er å bli blant de fem beste i U20-EM i Sverige i juli og å vinne alle nasjonale mesterskap. Neste år er det U20-VM, og da håper jeg på medalje i Nairobi.

Se vinnerkastet her:

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Blogg
  2. Friidrett
  3. Fabian Weinberg
  4. KIF Friidrett