Agder-talenter slo seniorlagene

NFF Agders kretslag vant Sørlandets Vinterferiecup 2020 i konkurranse med fem seniorlag i helga.

Publisert: Publisert:

NFF Agders vinnerlag. Bak fra venstre: Arnt Gunnar Hårstad (lagleder), Sara Tønnessen, Lisa Westergren, Julie A. Andersen Lossius, Line Eliassen, Ina Andresen, Emilie Osestad, Maria Skogen og Jon Kjetil Støle (lagleder). Foran fra venstre: Tomine Tønnessen, Idun Benestvedt Kydland, Ine Marie Knutsen, Hanna Grødem, Ronja Egeland, Iselin Tia Glomset, Ane Andresen og Mia Fosseng-Foss. Foto: IK Gimletroll

Brukergenerert innhold

  • Sven Arthur Ljosland
    Turneringsleder

KRISTIANSAND: Den 2. utgaven av cupen for kvinnelag ble arrangert i Sørlandshallen lørdag og søndag, og de unge talentene fra Sørlandet viste ingen respekt for sine motstandere. De slo Egersund hele 5-1 i finalen etter å ha vunnet de innledende kampene mot Stathelle (3-0) og Runar (1-0).

Jentene, som til vanlig spiller i Randesund, Lyngdal, Flekkefjord og Gimletroll, tok en velfortjent turneringsseier, og framsto som et godt samkjørt lag. I troppen var også to spillere som kom rett fra La Manga, der de vant en firenasjonersturnering med J16-landslaget forrige uke. Det var da også en av disse, nemlig Gimletrolls Idun Benestvedt Kydland, som ble stemt fram som den beste spilleren i vinterferiecupen.

Mange skulle ta bilde av vinnerlaget. Foto: IK Gimletroll

Som i fjor tok Gimletroll tredjeplassen, etter at Runar ble slått 3-2 i en spennende kamp der June Tønnesland Johansens to mål på tampen avgjorde i kristiansandernes favør. Et stort skår i gleden for de oransje og svarte var imidlertid at sentrale Emma Sannæs Kristiansen brakk et kravebein rett etter at hun ga trollene ledelsen i åpningskampen mot Sørfjell. Hun mister trolig flere måneder av sesongen.

Gimletrolls nyervervelse Anita Øygard fyrer løs i åpningskampen mot Sørfjell. Til venstre Sørfjells Malene Oland Haugen og i midten Gimletrolls Jelena Tanaskovic. Foto: Anders Jensen

I møtet med Egersund noen timer seinere hinket lagvenninne Emma Øvland Rygg av banen med en kneskade, og er ute på ubestemt tid.

Martine Mæhle sender Gimletroll opp i 2-1-ledelse mot Sørfjell. Kristiansanderne vant kampen 4-1. Foto: Anders Jensen

Selv om Gimletroll hentet inn Egersunds tomålsledelse i denne kampen, var det rogalendingene som tok finaleplassen med ett mål i målforskjell. Ikke minst takket være Martine Klippen, som scoret begge Egersunds mål, og som ble turneringens toppscorer med seks mål.

Tre av de kvinnelige dommerne som var i aksjon i helga (fra venstre): Nina Winther, Elida Beisland og Eva Miloda Puntervold. Foto: IK Gimletroll

Sørfjells nyopprykkede 2. divisjonslag hadde åtte skadeforfall i helga, men etter to stortap lørdag unngikk rødtrøyene sisteplassen med 2-1-seier i søndagens oppgjør mot Stathelle. Rebekka Auslands to scoringer snudde kampen for sørlendingene.

Også blant guttene gror det godt (fra venstre): Abdalah Quashua, Zxhim og Marius Olsen. Foto: IK Gimletroll

Vinterferiecupen er først og fremst en treningsarena, og kommer på et gunstig tidspunkt for seniorlagene i sesongoppkjøringen. Mange trenere fikk gode svar på hvor skoen trykker åtte uker før seriestart.

Speaker Jan Martin Christensen satt igjen bak mikrofonen hele helga. Foto: IK Gimletroll

Helgas cup var også en fin anledning for unge, lokale dommere til å forberede seg til sesongen, og spesielt gledelig var det at hele fire av de åtte kamplederne var kvinner.

Ole Martin Haukedal er vanligvis bak kamera når Start og Vipers er i aksjon. I helga ble det en 16 timers maraton på medieplattformen i Sørlandshallen. Foto: IK Gimletroll

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785