Agder-talenter slo seniorlagene

NFF Agders kretslag vant Sørlandets Vinterferiecup 2020 i konkurranse med fem seniorlag i helga.

Publisert: Publisert:

NFF Agders vinnerlag. Bak fra venstre: Arnt Gunnar Hårstad (lagleder), Sara Tønnessen, Lisa Westergren, Julie A. Andersen Lossius, Line Eliassen, Ina Andresen, Emilie Osestad, Maria Skogen og Jon Kjetil Støle (lagleder). Foran fra venstre: Tomine Tønnessen, Idun Benestvedt Kydland, Ine Marie Knutsen, Hanna Grødem, Ronja Egeland, Iselin Tia Glomset, Ane Andresen og Mia Fosseng-Foss. Foto: IK Gimletroll

Brukergenerert innhold

  • Sven Arthur Ljosland
    Turneringsleder

KRISTIANSAND: Den 2. utgaven av cupen for kvinnelag ble arrangert i Sørlandshallen lørdag og søndag, og de unge talentene fra Sørlandet viste ingen respekt for sine motstandere. De slo Egersund hele 5-1 i finalen etter å ha vunnet de innledende kampene mot Stathelle (3-0) og Runar (1-0).

Jentene, som til vanlig spiller i Randesund, Lyngdal, Flekkefjord og Gimletroll, tok en velfortjent turneringsseier, og framsto som et godt samkjørt lag. I troppen var også to spillere som kom rett fra La Manga, der de vant en firenasjonersturnering med J16-landslaget forrige uke. Det var da også en av disse, nemlig Gimletrolls Idun Benestvedt Kydland, som ble stemt fram som den beste spilleren i vinterferiecupen.

Mange skulle ta bilde av vinnerlaget. Foto: IK Gimletroll

Som i fjor tok Gimletroll tredjeplassen, etter at Runar ble slått 3-2 i en spennende kamp der June Tønnesland Johansens to mål på tampen avgjorde i kristiansandernes favør. Et stort skår i gleden for de oransje og svarte var imidlertid at sentrale Emma Sannæs Kristiansen brakk et kravebein rett etter at hun ga trollene ledelsen i åpningskampen mot Sørfjell. Hun mister trolig flere måneder av sesongen.

Gimletrolls nyervervelse Anita Øygard fyrer løs i åpningskampen mot Sørfjell. Til venstre Sørfjells Malene Oland Haugen og i midten Gimletrolls Jelena Tanaskovic. Foto: Anders Jensen

I møtet med Egersund noen timer seinere hinket lagvenninne Emma Øvland Rygg av banen med en kneskade, og er ute på ubestemt tid.

Martine Mæhle sender Gimletroll opp i 2-1-ledelse mot Sørfjell. Kristiansanderne vant kampen 4-1. Foto: Anders Jensen

Selv om Gimletroll hentet inn Egersunds tomålsledelse i denne kampen, var det rogalendingene som tok finaleplassen med ett mål i målforskjell. Ikke minst takket være Martine Klippen, som scoret begge Egersunds mål, og som ble turneringens toppscorer med seks mål.

Tre av de kvinnelige dommerne som var i aksjon i helga (fra venstre): Nina Winther, Elida Beisland og Eva Miloda Puntervold. Foto: IK Gimletroll

Sørfjells nyopprykkede 2. divisjonslag hadde åtte skadeforfall i helga, men etter to stortap lørdag unngikk rødtrøyene sisteplassen med 2-1-seier i søndagens oppgjør mot Stathelle. Rebekka Auslands to scoringer snudde kampen for sørlendingene.

Også blant guttene gror det godt (fra venstre): Abdalah Quashua, Zxhim og Marius Olsen. Foto: IK Gimletroll

Vinterferiecupen er først og fremst en treningsarena, og kommer på et gunstig tidspunkt for seniorlagene i sesongoppkjøringen. Mange trenere fikk gode svar på hvor skoen trykker åtte uker før seriestart.

Speaker Jan Martin Christensen satt igjen bak mikrofonen hele helga. Foto: IK Gimletroll

Helgas cup var også en fin anledning for unge, lokale dommere til å forberede seg til sesongen, og spesielt gledelig var det at hele fire av de åtte kamplederne var kvinner.

Ole Martin Haukedal er vanligvis bak kamera når Start og Vipers er i aksjon. I helga ble det en 16 timers maraton på medieplattformen i Sørlandshallen. Foto: IK Gimletroll

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Fotball
  2. IK Gimletroll
  3. Turnering
  4. Sørlandshallen
  5. NFF Agder