Fra fjorårets Bånn Gass-festival i Sørlandsparken. Cecilia Bergsø

Klar for veteranmotorsykkelfestival i Sørlandsparken

For tredje år på rad arrangeres Bånn Gass-festival på speedwaybanen i Sørlandsparken.

May-Helen Dahl

KRISTIANSAND: På denne festivalen, som arrangeres kommende helg, kan du ta med deg sykkelen din og vise den fram, bli kjent med likesinnede og se førere i alle aldere kjøre fra seg på banen.

NMK Kristiansand står for arrangementet sammen med over 50 frivillige. NMK Kristiansand ble stiftet i 1948 og har lange tradisjoner med motorsporten speedway

Primus motor for festivalen er Morten kløvfjell, og sammen med Stian Hansen og Ronny Moen -som har vært aktive speedway-utøvere i NMK i mange år, ble det som var en liten ide raskt til en realitet.

Se video fra Bånn Gass-festivalen i fjor, filmet av Svein Flagestad:

Festivalen begynner nå å nærme seg den folkefesten som speedway-løpen på Idda på 70-tallet var. I år er det 50 påmeldte førere, inkludert flere damer, som Nordliga-fører Therese Smith fra Grenland Tigers.

Idrettsplassen var velegnet for motorsport og -show, så som speedway. Årstall for dette bildet er ukjent. Fædrelandsvennen (arkivfoto)

Lørdag, med åpning klokka 12, blir den store publikumsdagen hvor mange veteranmotorsykler blir å se, mens søndag er satt av til speedway for veteranførere.

Cecilia Bergsø

Cecilia Bergsø

Cecilia Bergsø

Cecilia Bergsø

Cecilia Bergsø

Cecilia Bergsø

Cecilia Bergsø

Cecilia Bergsø

  1. Cecilia Bergsø

  2. Cecilia Bergsø

Cecilia Bergsø