Kampsportsommerleir i Kristiansand

Kampsportsommerleiren på Kristiansand Kampsport Senter ble avholdt for sjette gang, fredag 30. mai- søndag 1. juni.

Publisert:

Brukergenerert innhold

  • Richard Haye, Kristiansand Kampsportsenter
Denne artikkelen er over seks år gammel

Til tross for at den var lagt til en helg med inneklemt fredag, så var oppmøtet over all forventning. 53 barn og 91 voksne fra hele landet tilbrakte en fantastisk helg i Kristiansand.

Speideren har teltturer, fotball og håndball har kamper. Kampsportutøvere har treningsleirer. Meningen med sommerleiren er å samle store og små kampsportinteresserte fra hele landet til å komme sammen og prøve noe nytt sammen med andre likesinnede. Leiren ble delt opp etter alder og tema, der barn helt ned i fireårsalderen fikk oppleve å bli trent av noen av Norges mest erfarne instruktører. Siden barn i forskjellige aldre trenger forskjellig pedagogikk, ble øktene oppdelt slik: 4- 6 år, 7 – 11 år og ungdom 12- 15 år.

Kristiansand Kampsport Senter hadde i år fire personer som bestod graderingen til det svarte beltet i Prokick Kickboxing. Kristian Jøranson, Hans Andersen, John Philip Eriksen. Vi fikk også vår første kvinnelige sortbelte i Kickboxing fra Kristiansand, Helene Bjerke Fredheim.

En fars opplevelse. ( Skrevet av Tom Agurre)

Det snakkes i disse dager mye om mindfullness, og coaching er i vinden som aldri før.

Men en ting som slo meg under deltagelsen på helgens kampsportleir hos Kristiansand Kampsportsenter var nettopp dette «påfyllet», ikke bare for kroppen (som i utgangspunktet jeg iallefall finner logisk), men også for sjelen.

Men fra starten; mitt navn er Tom Aguirre. Jeg er en mann i min beste alder på hele 38 år, opprinnelig fra Vestlandet, og har de siste sju månedene fått muligheten til å trene Kali hos Richard Haye og hans team på Kristiansand Kampsportsenter. Jeg har også hatt med meg mine to barn på 8 og 10 år, Iselin og Alexander.

Opplevelsen for meg, som har hatt noe, men ikke altfor mye erfaring med andre typer kampsport fra før, er å komme inn i ett flott utviklet, inspirerende og trygt miljø for meg selv, og mine barn.

Dette er kanskje det aller viktigste for det å trives, og kontinuerlig bygge videre på den kunnskapen en får ta del i.

Når det er sagt, må jeg også nevne senterets daglige leder, og store motivator: Richie.

Han har en særegen evne til å ikke bare bygge opp barn og voksne i kroppslig kunnskap, men også en fantastisk måte å få barn -såvel som voksne til å føle seg spesielle, og utvikle seg videre fra nettopp sitt eget utganspunkt. For, vi er jo alle spesielle!

Det er nettopp dette som gjør den lille -men også (enormt) store forskjellen på Kristiansand Kampsportsenter, og de andre stedene jeg har fått trent min tid.

Her er alle velkommen, uavhengig av alder, størrelse, kjønn etc. etc., og vil utfra sitt eget ståsted få en suveren oppfølging, også for sjelen, om en virkelig tar i bruk, lytter, og lærer fra Richie og hans team.

Ett unikt miljø er skapt her, noe vi alle i Kristiansand bør være takknemlige for. Om du ikke har opplevd dette enda, unner jeg både deg, din familie og venner en prøvetime her!

Nå begynner kanskje hele dette innlegget å ligne på reneste rekrutteringsannonsen, noe det overhodet ikke er. Vil bare som pappa, og vanlig mann i gata, på ett ærlig vis få lov til å fortelle hva dette betyr for meg og mine.

Nå etter en hektisk men inspirerende kampsport helg (som jeg egentlig skulle fortelle litt om), har jeg sammen med supre utøvere, og fantastiske instruktører (fra hele landet), fått oppleve enda mer av hvilke goder vi har her i sør.

Anbefaler alle som har lyst og anledning til å fylle på, ikke bare for kroppen, men også for sjelen.

Ønsker til slutt bare å rekke en stor takk til Richie, instruktørene, hjelpeinstruktørene, og utøverene som sammen utgjør Team Ki, og skaper alt dette sammen.

Gleder meg til neste trening!

Tom Aguirre

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Kampsport
  2. Kristiansand Kampsportsenter