Sonja Wåland fra Kristiansand Badmintonklubb (KBK) tok en imponerende gullmedalje i mixdouble under helgens NM sammen med makker Erik Rundle fra Bygdøy.

I finalen slo de regjerende mestre fra KBK – Helene Abusdal og Jim Ronny Andersen. Bildet over viser Wåland og Rundle. Foto: Privat.

Denne helgen ble det arrangert NM i badminton for senior i Moss. Hele norgeseliten var samlet for å gjøre opp om de gjeveste medaljene. Det var knyttet stor forventning til KBK sine mest erfarne spiller, og da spesielt Helene Abusdal som var suveren i fjorårets NM med gull i tre klasser. I år stilte hun som tittelforsvarer i to av klassene – damedouble og mixdouble. Det ble imidlertid klubbmakker Sonja Wåland som tok KBK sin eneste gullmedalje.

I mixdouble møtte Helene og makker (og ektemann) Jim Ronny Andersen sterk motstand mot det erfarne mixparet Sonja Wåland og Erik Rundle. Sonja og Erik viste solid spill og vant finale i to sett. Tre av fire finalister fra KBK i mixdouble viser at Kristiansandsklubben fremdeles leverer på nasjonalt toppnivå.

Sonja Wåland (t.v.) og Helene Abusdal. Foto: Foto: Privat.

I damedouble ble det også finalespill for KBK. Der spilte Sonja Wåland og Helene Abusdal i par, men de måtte se seg slått av Anne Klyve og Helene Håkonsen Søgaard fra Asker. Randi Selle fra KBK tok en flott tredjeplass med sin makker Thea Johansen fra Sandefjord.

Av de yngre spillerne fra KBK som deltok i mesterskapet, bør det nevnes at Marlene Wåland (17) tok en flott 5. plass i damesingel.

Turneringsresultater kan du sjekke ut HER.