Topp tre: Andreas (f.v.), Eirik og Yrjö. Foto: Privat

Konkurransen ble holdt under middelalderfestivalen i Häme, som har hatt besøkstall over 20.000.

Da vi hadde utøvermøte, ble vi fortalt at det var to forfall. Den ene var en kar fra Belgia som hadde skadet seg helgen før og den andre var en finne som hadde blitt syk i løpet av natten.

Da sto vi igjen med svensken Andreas på 205 cm og 23 år, samt den finske mesteren og 20 års utøver i friidrett…og lille Eirik fra Norge.

Det første jeg tenkte da jeg hørte om det lille antallet deltakere var at målet om topp fem-plassering var temmelig sikker. Jeg var jo allerede på pallen.

Her kan du se noen av kastene mine som samboeren min filmet underveis.

Her står medaljevinnerne, dommere og sekkepipespillere med Häme castle i bakgrunnen. Foto: Privat

Første kastet er braemar stone, eller stein-støt. Steinen veier drøyt 11 kilo og tilløp er ikke lov. Her landet jeg på 8,4 meter. Øvelsen i andre snutten er Weight For Distance. Et 12,5 kilo tungt lodd skal kastes så langt som mulig. Her fikk jeg 16,4 meter som beste kast. Øvelse nummer tre var tung slegge. Et 10 kilo tungt lodd festet til en bambusstokk på 120 centimeter skal spinnes stillestående og kastes så langt som mulig. Her klarte jeg 19,3 meter. Siste kastet i filmen er Weight For Height. Et 25,4 kilo tungt lodd skal kastes over en tverrligger som øker i høyde etter hvert godkjente kast. Her klarte jeg 3,35 meter.

Det virker kanskje rart å gå rundt i kilt, men i denne sporten skal man respektere den skotske nasjonaldrakten. Foto: Privat

Den finske mesteren, Yrjö, kom bare til øvelse nummer tre før han trakk seg grunnet en avrivning i biceps. Da sto jeg plutselig som innehaver av sølvmedaljen.

Svensken Andreas hadde trent bra og mye, og slo meg med grei margin i alle øvelsene. Jeg er middels fornøyd med kastene, og tror jeg hadde havnet litt nedover på resultatlista om alle hadde stilt i form.