Julie Marie fra KBK suveren i rankingturnering

Julie Marie Abusdal, som fyller 13 år om en uke, har vært utilnærmelig i U13-klassen denne sesongen.

Publisert: Publisert:

<p>Kristiansanderen Julie Marie Abusdal har vunnet alle U13-turneringene hun har stilt opp i denne sesongen i Norge. Begge fotos: Privat. </p>

Brukergenerert innhold

  • Jahn Olav Marum, KBK
Denne artikkelen er over fire år gammel

Spilleren fra Kristiansand Badminton Klubb vant i helgen både single og mixdouble i en nasjonal rankingturnering på Haugerud i Oslo.

Med det har hun vunnet alle U13-turneringene hun har stilt opp i denne sesongen i Norge. I singlefinalen beseiret hun Lisa Olsen Berg fra Frogner med sifrene 21-15, 21-17. Julie Marie Abusdal er datter av mangeårige norgesmestere og landslagsspillere Jim Ronny Andersen og Helene Abusdal. Mamma Helene var med til Oslo i helgen og sier dette om datterens prestasjon:

– Jeg er veldig imponert over Julie denne helgen. Hun spiller med et stort favorittstempel, takler presset og vinner greit alle kampene sine, både i single og mixdouble. Det er godt å se at hun ikke blir nervøs, men spiller sitt spill og har det moro. Spesielt i mixdouble har hun og makkeren det veldig gøy sammen når de spiller, og det er det viktigste. Selvfølgelig ekstra stas når de går helt til topps.

Kevin Elson og Julie Marie Abusdal fra KBK vant mixdouble U13.

I mixdouble spiller hun sammen med klubbmakker Kevin Elson (12) og de vant 21-18, 21-6 mot Delia Murtazalieva (Bygdø) og Mathias Hong (Haugerud) i finalen. Kevin Elson spilte seg også frem til finalen i herresingle hvor han tapte 13-21, 18-21 for Sverre Bergland jr. fra Bygdø. I herredouble ble det en fin tredjeplass til KBK-erne Mattias Mørk og Tobias Tønnessen, som har enda et år igjen i U13-klassen.

KBK hadde totalt 13 spillere med i U13-klassen og var den klubben med flest deltakere. Fra Mandal deltok også Hermod Holte Haugland.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785