<p>Malene Rypestøl fra Varodd er i bra slag, og kan gjøre det meget godt kommende helg. Arkivfoto. </p>

Kan bli medaljerush for Agder-svømmere i Nordsjøstevnet

Seks sørlendinger topper startlistene 17 ganger i de forskjellige øvelsene til Nordsjøstevnet kommende helg.

Steinar Tangstad
Agder Svømmekrets

Nordsjøstevnet i Stavanger har vært arrangert hvert år siden 1973 og er landets mest prestisjefylte svømmestevne ved siden av mesterskapene.

14 år gamle Malene Rypestøl fra Varodd svømmeklubb svømmer åtte individuelle øvelser i 14 år/yngre i stevnet og topper alle øvelsene klart. Dette gjelder 50m fri, 50m bryst, 100m fri, 100m bryst, 200m fri, 100m medley, 100m rygg og 50m butterfly.

Varodd-jenta kan faktisk bli mestvinnende i hele stevnet og er jevnt over like god som tre-fire år eldre jenter. Om jenta er i slag kan vi forvente mange sterke tider opp mot kretsrekorder for juniorer og seniorer i 100m fri og 200m fri.

Hun er yngst på juniorlandslaget og hun kan absolutt bli Sørlandets store svømmer i årene fremover på spinnesiden.

Dennis Aateigen. KSA.

Like gamle Dennis Aateigen, KSA, er på rekrutteringslandslaget og topper tre av påmeldingene, 200m rygg, 200m fri og 400m fri og er «runner up» i flere øvelser. Klubbkamerat i KSA, Lillesand-gutten Ole Marius Rist Jensen topper 100m medley og 200m bryst i samme alderstrinn. Dennis og Ole Marius møter absolutt alle de beste 14 år/yngre guttene her i landet.

For første gang på lenge vil 18-åringen Sofie Reisænen, Vågsbygd, forsøke seg på 200m bryst som er hennes beste øvelse, med en av landets beste tider gjennom tidene med 2.27.14. Hun har vist stigende form på 100m bryst i det siste og senest i Lambertseter for halvannen uke siden gjorde hun 1.10,88 og 1.10.98 i to starter. Om Sofie finner rytmen, kan hun fort komme ned under 2.30 på den dobbelte distansen. Hun ligger også godt an til medaljer i flere andre øvelser i hard konkurranse av utenlandske deltakere.

Sofie Reisænen (t.v.) og Amalie Thorstensen fra Vågsbygd SLK.

Hennes klubbvenninne i Vågsbygd, Renate Knutsen fra Arendal, er også en 18-åring i fin utviking og hun topper startlistene på 50m fri med 26,20 og 57,24 og målsettingen hennes er å ta over kretsrekordene til Mandals Mai Hillesund som begynner å bli ti år gamle.

Ei tredje Vågsbygd.jente, 17-åringen Tuva Tronstad fra Risør topper startlistene på 50m butterfly i klassen sin og er toer på 50m rygg. Hun er faktisk norsk juniormester i begge og kan absolutt vinne begge øvelser i stevnet om formen er på topp.

Like gamle Tone Hartmark Nilsen fra Mandal har tredje beste tid på 50m rygg og ligger også godt an i 100m rygg og 100m medley i stevnet.

I den eldste klassen 19 år og eldre møter Amalie Thorstensen fra Vågsbygd og Bernt Marcus Seyffarth fra Mandal en rekke gode utlendinger, men kan absolutt komme høyt på listene.

Amalie er god nok for medalje og kan komme langt opp på 200m medley, 200m butterfly samt 100m butterfly. Mye tyder på at Amalie går mot sin aller beste sesong i sitt nittende år.

Bernt Marcus Seyffarth fra Mandal Svømmeklubb.

Bernt Seyffarth har i år satt kretsrekorder på 50m fri ( 22.93) og 100m fri ( 50,81 ) som i begge tilfeller er solide kretsrekorder. Hans 50m bryst på gode 28.65 er også en meget god kretsrekord som kan gi medalje om han gjentar denne tiden.

To 17-åringer i gutteklassen ser vi frem til å se i sine spesialøvelser i stevnet, Aamund Westermoen fra Mandal på 200m butterfly og kretsrekordholder på 200m bryst og 400m medley, Gustav Mathingsdal Pedersen fra Farsund. De er begge i fin formutvikling.

To spennende nykomlinger finner vi i 16-åringene Johannes Hope fra KSA på 50m fri og 100m fri og Simon Nærland fra Mandal i 50m rygg. Begge har startet sent med konkurransesvømming, men «raser» frem på bestelistene her i landet.

I hele 35 starter finner vi Agder-svømmere på medaljemulighet og aldri noen gang før har Agder svømmekrets stilt med flere deltakere enn i år,

Skrevet av Steinar Tangstad.