<p>Øystein Tjomsland kunne juble etter tre stalltriumfer på Bergsåker fredag kveld. Foto: Tom Jönehag.</p>

Trippel Tjomsland i Sverige

Øystein Tjomsland opplevde en stor dag på Bergsåker Travbana utenfor Sundsvall fredag kveld. Tre stallhester gledet den sørlandske topptreneren med triumfer.

Brukergenerert innhold

Richard Ekhaugen, samfunns- og mediekontakt Sørlandets Travpark
Publisert: Publisert:

Øystein Tjomslands satsing på en filial i Sverige i tillegg til driften på Sørlandet har åpnet opp et helt nytt marked. Til tross for at Søgne-mannen har hatt færre starthester ute i svenske løp i år sammenlignet med toppåret 2016, holdes seierstakten oppe i et imponerende tempo. 40 trenerseiere på 192 forsøk gir en seiersprosent på rundt 21, og fredag kveld viste Tjomsland frem sine hester på strålende vis på Bergsåker Travbana utenfor Sundsvall.

U.R. Faxe imponerte stort i sin første start for Øystein Tjomsland. Foto: Foto: Tom Jönehag.

Sørlandsoppdrettede U.R. Faxe gjorde sin første start på andre siden av grensen siden han ble solgt fra Tor-Helge og Bjørg Karin Ryen. Her viste den vakre hingsten at Søgne-amatørene har lagt et særdeles godt treningsgrunnlag. Sammen med sin nye trener fosset U.R. Faxe i fra konkurrentene og vant smått overlegent på 1.28,3/2180 meter.

Glade eierrepresentanter etter U.R. Faxes seier på Bergsåker. Trener Øystein Tjomsland til venstre for hesten, Stig Wiklund står som nummer fire fra høyre med rød genser.

Hesten er kjøpt av et svensk andelslag bestående av blant annet den kjente svenske supercoachen Stig Wiklund. Han er mannen bak svenske OL- og VM-stjerner som Anna Olsson, Helena Ekholm og Johan Olsson. Wiklund var ikke sen om å legge ut bilde av seg selv og hesten til sine over 2100 følgere på Twitter etter løpet.

Lome Tornado vinner finaleløpet av Pichano sammen med Øystein Tjomsland. Foto: Foto: Tom Jönehag.

Lome Annar fulgte opp stallfremgangene ved å vinne et forsøk til Dubbelcupen sammen med kusk Ulf Ohlsson. Duoen forsvarte sitt favorittskap og kom til mål på 1.26,3/2140 meter. Lome Tornado tapte forsøket til utslagningsløpet Pichano med minste mulige margin med sin trener i sulkyen, men tok revansje i finaleløpet og sikret seg 60.000 svenske kroner etter å ha travet 1.27,9/2140 meter.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785