Jeg har tatt et viktig valg

Jeg skal nå satse for fullt på K1 1000 meter mot OL i Tokyo om 3,5 år.

Publisert:

Padleren Hakeem Teland (19) fra Kristiansand vant bronse på K1 200 meter i junior-VM i fjor. Han er for tiden på treningsleir i Florida. Foto: Privat

Brukergenerert innhold

  • Hakeem Teland
Denne artikkelen er over tre år gammel

Nå er jeg godt i gang med forberedelsene til en ny sesong og det har vært godt å kunne starte på en ny periode som gjør at det føles litt kortere til jeg kan begynne å konkurrere igjen. Nå i 2017 er jeg ferdig som junior og må ta steget opp i seniorklassen der nivået er mye høyere, og det krever mer av meg for å prestere. Heldigvis har vi en mellomklasse i internasjonale mesterskap, under 23-klassen, som gjør overgangen til senior litt mykere.

Jeg er veldig heldig og har blitt tatt inn på U23-landslaget og får oppfølging av landslagstreneren og støtteapparatet på trening hver uke og på treningssamlinger. I Norge er ikke padleforholdene året rundt gode nok til å kunne hevde seg i verdenstoppen ved bare å trene hjemme, så vi har tatt turen til Florida. I februar reiste vi til Florida, ikke så langt fra Orlando, i tre uker – det ble årets første treningssamling på vann der vi bruker mye tid på teknikk og på å finne godfølelsen i båten.

5x2000m test i fine forhold i Florida. Foto: Privat.

Det meste av treningen var rolig slik at vi skulle ta oss tid til å fokusere på de riktige tingene. Etter tre uker i varmen reiste vi hjem til Norge og ble der i en uke for å få et avbrekk fra samlingen og for å ta igjen litt skole. I begynnelsen av mars reiste vi tilbake til Florida for så å være der i fire nye uker. Nå er vi allerede halvveis og intensiteten og treningsmengden har tatt seg vesentlig opp.

Treningsforholdene her har for det meste vært veldig fine, det har vært varmt, vindstille og vi har fått fine naturopplevelser ved å blant annet padle med delfiner og sjøkuer. Fine forhold og kvalitetsrik trening gir en god følelse og mye optimisme mot kommende sesong!

I år har vi tatt en del tester på Olympiatoppen med maks oksygenopptak i løping og padling og tester på diverse distanser på padlemaskin. Her i Florida har vi hatt noen tester på vann, hovedsakelig aerobe, som for eksempel 10x1000m eller 5x2000m, for å finne ut hvordan kapasiteten er etter mye mengdetrening i høst og vinter. For min del har testene vært veldig positive og overraskende gode til å være en sprinter.

I dialog med landslagstrener og Olympiatoppen har jeg blitt sterkt anbefalt å gå litt bort ifra 200 meter som jeg har bronsemedalje i junior-VM fra, og satse på 1000 meter mot OL i Tokyo om 3,5 år. Jeg har i år bestemt meg for å ta til meg denne anbefalingen og kommer til å trene mot de lengre distansene 500m og 1000m, det kan åpne mange dører for meg med tanke på hvilke øvelser jeg kan delta på individuelt og i lagbåt. Vi har et sterkt U23-lag og jeg tror vi kan gjøre det veldig bra i EM og VM i sommer dersom vi jobber sammen.

Nå er det ikke så lenge til vi tar turen hjem igjen og retter blikket mot den årlige påskesamlingen i Flekkefjord!

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Blogg
  2. Hakeem Teland
  3. Padling