Søndag vant Geir Mikkelsen på sin gamle hjemmebane Sørlandets Travpark med seiersmaskinen Syoss. Tirsdag kveld var sørlendingen nok en gang i rampelyset med sine stallhester, denne gang på Forus Travbane.

Tre år gamle Red Shankly R.S. imponerte stort da han tok karrierens første seier i det femte forsøket. Den flegmatiske vallaken ser endelig ut til å forstå hva det dreier seg om, og forsvant i fra konkurrentene med 20-30 meter nedover oppløpet da Mikkelsen ba om det lille ekstra. Til mål kom Red Shankly R.S. i ensom majestet på vinnertiden 1.16,5a/2040 meter, ny rekord for hesten.

Se sørlandshesten Red Shankly R.S. utklasse sine konkurrenter i videoen fra Rikstoto Direkte under:

Etter det imponerende seiersløpet spennes buen enda høyere for kretsen rundt den flotte unghesten.

– Nå blir det kvalifisering til Norsk Travkriterium som blir neste oppgave for ham, så får vi håpe at han har en toppdag der, sa Mikkelsen.

Norsk Travkriterium kan friste med en førstepremie på 750 000 kroner.

Red Shankly R.S. deleies av Vemund Hansen fra Kristiansand og Michael Taanevig fra Mandal.

Geir Mikkelsen toppet dagen gjennom en stalldobbel i V65-1. Han kusket selv favoritten Achilleus som måtte se seg slått av stallvenninnen Cox Pomona Grim som etter hvert ble servert et perfekt løp i lederryggen av Rune Wiig. Cox Pomona Grim tok sin første seier på norsk jord. Ingen tvil om at Mikkelsen har sine stallhester i toppform om dagen.