Marlene Wåland slo norgesmesteren

Regjerende norgesmester i badminton, Vilde Espeseth, hadde ikke tapt en kamp mot en norsk spiller på to år. Det gjorde Marlene Wåland noe med i helgen.

Publisert: Publisert:

<p>Søstrene Marlene (t.v.) og Emma Wåland fra KBK med hver sin seier i damesingel – senior og U17 – i helgas rankingturnering i Badmintonsenteret i Kristiansand . Foto: Privat.</p>

Brukergenerert innhold

  • Jahn Olav Marum, KBK
Denne artikkelen er over tre år gammel

200 spillere var i helgen samlet til rankingstevne i Badmintonsenteret. I seniorklassen var de fleste i norgeseliten samlet, og i semifinalen tok KBKss Marlene Wåland (19) en prestisjefylt seier mot Vilde Espeseth. Hun vant 21/16-14/21-22/20 etter en dramatisk og tett kamp.

-Jeg hadde alt å vinne, og spilte kanskje derfor så bra mot Vilde. Å, dette var deilig, sa en svært glad Marlene Wåland da hennes første seier over Espeseth var et faktum.

Finalen mot Vera Ellingsen fra Bergen hadde en annen inngang. Marlene var favoritt, og dermed et visst forventningspress lagt på skuldrene. Det ble da også mer variabelt spill, men etter å ha ligget under kjempet KBK-jenta seg tilbake og vant 23-21 i avgjørende sett! En milepæl for Marlene, og et løft i selvtilliten av de store.

Også en annen ung KBK-er gjorde et seniorgjennombrudd: Mads Marum slo seg til semifinale mot Sandefjordbaserte malaysiske Ikmal Jaafar, hvor det ble tap 14/21-14/21. Mads hadde bak seg flere gode skalper fram til kampen mot Ikmal, som også vant finalen mot Peter Rønn Stenseth.

Jonas Østhassel og Emma Wåland tok en sterk seier i U17 mixed double. Foto: Foto: privat.

Wålandstjerne nr. 2 lyste også kraftig i U-17 klassen. Emma Wåland (16) vant damesingle og mixed double sammen med Jonas Østhassel. Hun fikk også en flott 3. plass i damedouble sammen med Thea Tønnsessen. Spesielt mixen var overraskende, for motstanderne var antatt bedre.

Ingen hadde forventet at KBK-paret Wåland/Østhassel skulle vise så feiende friskt spill og vinne solid med sifrene 21/18-21/17. Jonas leverte også flere gode resultater i tillegg til sieren i mixed double. Det ble 2. plass i herredouble sammen med makker Jonas Tønnessen og 3. plass i herresingel.

June Bøhn (14) og Julie Abusdal (13) spilte seg fram til finale og 2. plass i damenes double i U17. Dette er et imponerende resultat når man ser på jentenes alder.

I den yngste klassen U13, viser KBK at det gror godt i de unges rekker. Tobias Tønnessen (12) fikk 2. plass i single og double med Mattias Mørk og 3. plass i mixed med en spiller fra Moss.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785