Tilbake med to strake gull

Etter en lang konkurransepause har jeg fått en optimal start på sesongen.

Publisert:

Yvonne Murray (23) fra Grimstad Kickboxingklubb vant sist helg sitt andre strake norgescupstevne i kickboksing etter å ha beseiret Ine Charlotte Høyer i finalen i lettkontakt −55 kilo. Kommende helg deltar Murray i verdenscupstevnet Irish Open. Foto: Privat

Brukergenerert innhold

  • Yvonne Murray
    Grimstad Kickboxingklubb
Denne artikkelen er over to år gammel

Forrige sesong vant jeg tre bronsemedaljer i verdenscupen i kickboxing, den siste i juni. Etter det ble det en lang pause fra konkurranser, på grunn av et arbeidskrevende semester på universitetet. Nå er jeg tilbake for fullt, og med to vellykkede norgescupstevner bak meg er jeg klar for årets første verdenscup, Irish Open!

Rekordstevne

19. -21. januar ble årets første norgescup arrangert i Risør. Ettersom det var såpass kort reisevei for klubben, stilte vi denne gangen med hele 12 utøvere, der flere av dem konkurrerte for aller første gang. Totalt fikk Grimstad Kickboxingklubb med seg sju gull-, en sølv- og en bronsemedalje, som var klubbens beste resultat i en norgescup noensinne. Selv tok jeg gull i lettkontakt -55kg, etter tre tøffe kamper.

Det var lett å merke på kroppen at jeg hadde hatt en lang pause fra konkurranser, og jeg var veldig treg til å komme i gang og kjente meg tung i hele kroppen. Den første kampen vant jeg knepent, men etter det løsnet det heldigvis litt, og jeg vant både semifinalen og finalen komfortabelt. Til tross for at jeg har gode resultater internasjonalt, med tre bronser i verdenscupen, har jeg aldri fått det helt til her hjemme. Dette var mitt første gull i norgescupen, og det var deilig at det endelig klaffet på hjemmebane også!

Seier i finalen i norgescupen i Risør. Jeg i rød bukse, sammen med min finalemotstander fra Kristiansand Kampsportsenter, Marie Hov Ødemark. Foto: Privat

Ellers fra klubben ble det gull til Håkon Gaare, Thomas Heen, Dren Shala, Ylva Os, Adrian Lauritzen Andresen og Maria Johnsen. Peder Willbergh fikk sølv og Anders Gliddi fikk bronse. I tillegg debuterte Anette Hundeland, Regine Krüger og Najib Azizi, og de gikk alle flotte kamper.

Nytt rekordstevne

Forrige helg ble årets andre norgescup arrangert i Oslo, og denne gangen stilte vi med ti utøvere. Nok en gang fikk klubben sju gull, men fordelt på færre utøvere enn sist. Vi fikk også med oss tre sølv denne gangen. Selv tok jeg igjen gull i lettkontakt -55kg, nok en gang etter tre kamper. For min del var denne norgescupen en siste test før Irish Open, en verdenscup i Dublin som arrangeres denne helgen. Jeg fightet mer taktisk og smart enn i første norgescup, og kontrollerte alle de tre kampene godt.

Grimstad kickboxingklubb etter å ha vunnet sju gull og tre sølv i norgescupstevnet i Oslo sist helg. Foran fra venstre: Håkon Gaare, jeg og Thomas Heen. Bak fra venstre: Aun Andresen (coach), Ylva Os, Anders Gliddi, Adrian Lauritzen Andresen, Manuel Nordio (coach), Peder Willbergh, Maria Johnsen, Dren Shala, Regine Krüger og Bjørnar Sæther (president i Norges kickboxingforbund). Foto: Privat

Jeg følte meg bra, og det var en god bekreftelse å få før Irish Open. Ellers ble det gull i tre forskjellige klasser til Adrian Lauritzen Andresen, to gull til Thomas Heen og klubbens aller første gull i fullkontakt ble sikret av Espen Kløvfjell. Sølvmedaljene ble vunnet av Peder Willbergh, Anders Gliddi og i lagkonkurransen i pointfighting.

Neste stopp - Irish Open

Nå starter endelig den internasjonale sesongen igjen, og jeg skal delta i Irish Open denne helgen. Det er en viktig konkurranse for meg med tanke på kvalifisering til VM i november. Det er store klasser og høyt nivå, men jeg føler meg i fin form og klar til kamp. Sammen med meg reiser seks andre utøvere fra klubben, samt tre coacher.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Grimstad Kickboxingklubb
  2. Kickboksing
  3. Blogg
  4. Yvonne Murray