Kristiansander vant VM-gull

I sin aller første start i et internasjonalt mesterskap ble Ole Kristian Heggheim (46) verdensmester på 3000 meter hinder for veteraner.

Publisert

Ole Kristian Heggheim fra Kristiansand øverst på seierspallen sammen med Juan Barranco fra Spania (t.v.) som tok sølvet og bronsevinner Pascal Ruiz fra Frankrike. Foto: Privat

Brukergenerert innhold

  • Torrey Enoksen
    Friidrett.no

MALAGA: – Dette var ordentlig gøy. Ikke minst at det skulle holde til seier, sier Heggheim og utdyper:

– Løpet var en kamp fra start til mål. Etter vel 2000 meter bestemte jeg meg for å prøve om det var mulig å få løpt fra noen av de som var i feltet. Den eneste som klarte å holde følge de siste tusen meterne var spanjolen.

Innlegget ble først publisert her

Med den sterke tiden 9.39.51 overrasket han fredag både konkurrentene og den norske lagledelsen med Kalle Glomsaker i spissen. Tiden er den sjuende beste oppnådd av en norsk utøver så langt i år.

Dette er også den første store mesterskapstittelen som en utøver fra Kristiansand Løpklubb har løp inn til.

– Det Heggheim gjorde på hinder i dette løpet er en kjempeprestasjon. Gjennom mange år har han vært en av de beste mellom- og langdistanseløperne på sørlandet. Dette bør inspirere mange flere til å forsøke seg i nasjonale og internasjonale veteranmesterskap på bane, mener Glomsaker.

Heggheim vil, i likhet med flere av de norske utøverne under årets veteran-VM, ikke ligge på latsiden på den spanske solkysten. Søndag skal 46-åringen etter planen forsøke seg på ti kilometer landevei som et ledd i oppladningen til Berlin Maraton.

Heggheim var for øvrig ikke den eneste fra Norges sydeligste landsdel som gjorde seg bemerket på VMs fjerde dag. Anny Undheim fra IL Framsteg utenfor Kristiansand løp inn til sølv på 300 meter hekk i kvinnenes 60-årsklasse.

Undertegnede ble for øvrig nummer 12 i sleggekast i aldersklassen 55–59 år med årsbeste på 43,04 meter, mens Janice Flaathe fra Lillesand ble nummer 15 i slegge med 33,90 meter i samme aldersklasse i kvinnenes sleggekast. Det deltar 8200 mennesker fra 102 land i dette veteran-VM, inkludert 80 nordmenn.

Publisert
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785