Høitomt-ros til Løvdal

Landschampion Eirik Høitomt var full av lovord om sørlandstrener Kjell Løvdal etter at Wellek innledet 2019 med V75-seier på Jarlsberg lørdag.

Publisert: Publisert:

En glad trio etter Welleks V75-seier på Jarlsberg lørdag. F.v: Oppdretter og medeier Jørn Fostvedt, kusk Eirik Høitomt og trener Kjell Løvdal. Foto: Hesteguiden.com

Brukergenerert innhold

  • Richard Ekhaugen, samfunns- og mediekontakt Sørlandets Travpark
Denne artikkelen er over ett år gammel

TØNSBERG: 61 år gamle Kjell Løvdal fra Vegårshei opplevde et rekordår i 2018 med fantastiske 26 stallseiere på 86 starter. Årets sesong innledet sørlandstreneren på best tenkelige vis da Wellek knep seg først på målstreken i en herlig oppløpskamp og vant det avsluttende V75-løpet på Jarlsberg lørdag. Seierskusk Eirik Høitomt, som er 12 ganger landschampion, var full av lovord om trenerjobben Løvdal legger ned i sine hester.

– Kjell er flink, han kan trene hest, roste svært så sindige Høitomt, som i fjor vant hele 217 løp og har litt av et sammenligningsgrunnlag. 

Wellek fulgte opp en svært sterk 4-årssesong med å vinne fire løp i 2018, rekordforbedre seg til 1.24,6 og tjente nok en gang over 200 000 kroner. At hesten stadig utvikler seg med grunnlaget er det liten tvil om.

– Wellek var knallgod. I dag kunne han løpe uten alle fire skoene på beina, og da er han mye bedre. Dette var moro, fastslo en fornøyd trener på seremoniplass.

Publikum ble bydd en herlig oppløpskamp i det siste V75-løpet på Jarlsberg. Innvendig kaster sørlandshesten Wellek (nr. 4) seg frem og er det lille nødvendige foran konkurrentene på målstreken. Foto: Hesteguiden.com

Wellek travet 1.26,4a/2100 meter da han tok karrierens 13.seier.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Trav
  2. Kjell Løvdal
  3. Eirik Høitomt