KBK-duo vant årets første turnering

Julie Abusdal og Kevin Elson vant hver sin singlefinale i helgas rankingturnering.

Publisert Publisert

Kevin Elson og Julie Abusdal vant hver sin singlefinale, og ble sammen nummer to i mixed double på Frogner. Foto: Privat

Brukergenerert innhold

  • Terje Dag Østhassel
    Kristiansand Badmintonklubb

FROGNER: Alle de beste i Norge var med da U15- og U17-spillerne møttes til rankingturnering på Frogner utenfor Oslo i helgen. Og fram av alle slag slått i Frognerhallen stiger to som de store navn, og begge er fra KBK; Julie Abusdal og Kevin Elson.

Paret tapte riktignok mixeddouble-finalen i to jevne sett, men i single var de best av alle. Julie Abusdal (15) vant for første gang på flere år single i slikt selskap og viste at framgangen på treningene ble hentet fram også under viktig turnering. Hun tapte første sett mot Jenny Rajkumar 21-9, men vant de to neste settene 21-18 og 21-14.

– Julie spilte bra, men vi har sett enda bedre spill på treningene. Jeg gleder meg til å se henne videre, sier KBK-trener Rik Hermans.

Julie Abusdal (foran) server, mens Kevin Elson (bak) står klar til å servereturen. Foto: Privat

Kevin Elson (15) gjorde det samme i herresingle. Den ene konkurrenten etter den andre ble viftet vekk. I finalen skjedde det samme som med Julie: Han tapte første sett, men dro seg inn og vant 21–19 og 21-16 over arrangørens Amund Rikheim Huus. Det blir spennende å se hvordan dette ender under mesterskapene senere i sesongen. Igjen: Treningene har vist at noe stort er på gang hos 15-åringen. Kevin er også tatt ut på KBKs elitelag som spiller lagkamper om to uker i Badmintonsenteret.

To navn til må nevnes fra KBK-siden blant U17-spillerne. June Bøhn (16) og Herman Ruud (16). De fikk 3. plass i mixed double etter kjempebra spill. Hermans teknikk og fotarbeid er i toppklasse, og Junes stødige og stadige framgang er veldig interessant. Hun tapte en jevn tresetter mot Jenny Rajkumar i gruppespillet og viser stor spilleforståelse.

De fleste KBK’erne i U 15-klassen er førsteårs og nådde bare kvartfinaler stort sett. Men mye talent som skal dyrkes videre:

– Bare vent. Det er mange gode i løypa etter Kevin og Julie, fastslår trener Rik Hermans.

Publisert
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785