Sulkyhjulet ødelagt – sørlandshesten vant likevel

Osen Expressa ødela det ene sulkyhjulet i et sammenstøt med to andre hester rett før start. Den dårlige oppladningen affiserte ikke Tveit-hesten nevneverdig.

Publisert:

Med nytt sulkyhjul løper Tveit-hesten Osen Expressa inn til imponerende seier på ny rekord i Mysen tirsdag kveld. Foto: Hesteguiden.com

Brukergenerert innhold

Richard Ekhaugen, samfunns- og mediekontakt Sørlandets Travpark

EIDSBERG: Rune og Ludvig Jensen fra Tveit har opplevd store fremganger som hesteeiere, blant annet med V75-seire på Sørlandets Travpark blant mange høydepunkt. Nå har sørlendingene i sin eie ei hoppe som tegner svært lovende. Tirsdag kveld tok fem år gamle Osen Expressa karrierens tredje seier da hun rekordsenket seg til fine 1.29,4 i det 2160 meter lange løpet på Momarken sammen med sin trener Jan Roar Mjølnerød, dog ikke uten dramatikk.


Sulkyhjulet totalt ødelagt

I videoen fra TV-kanalen Rikstoto Direkte ser man hvordan Osen Expressa og Mjølnerød (i rød drakt midt i banen) setter seg fast mellom to andre ekvipasjer.

Se videoen her:

Starterne oppfatter raskt situasjonen som er i ferd med å oppstå, og blåser omstart og haster bort til hestene. De tre hestene forholder seg imidlertid beundringsverdig rolige, og en litt skummel situasjon blir raskt avverget. Verst går det ut over sulkyen til Osen Expressa, hvor det ene hjulet blir totalt ødelagt.

– Det løste seg veldig fint til slutt. Jeg fikk et par haldensere på hver side, så det var ikke så lett å være meg da, men vi kom oss ut av den floken også, spøkte seierskusken som var innblandet i situasjonen sammen med sambygdingene Nils Olav Holm og Frode Mjølnerød.

– Jeg håper at Osen Expressa skal rekke et stykke, fastslo trener og kusk Jan Roar Mjølnerød etter at Osen Expressa tok sin tredje seier i det syvende forsøket i karrieren. Foto: Hesteguiden.com


Innfridde favorittsstempelet

Etter et kjapt skifte av sulkyhjul er sørlandshoppa tilbake i banen, og jammen forsvarer hun ikke sitt favorittstempelet på enkleste vis.

– Jeg håper at Osen Expressa skal rekke et stykke, hun har hatt litt utur og trengt litt innkjøringstid. Hun har vært urutinert og galoppert litt, men det begynner å hjelpe nå, fastslo Jan Roar Mjølnerød etter seieren.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785