Hadde åtte matchballer, men tapte NM-finalen

Kristiansanderen Emma Wåland og makker Natalie Syvertsen hadde alle muligheter til å vinne NM-gull i double, men måtte ta til takke med sølvet.

Publisert:

Emma Wåland (med ballen) fra arrangørklubben KBK og Natalie Syvertsen fra Moss spilte seg søndag fram til finale i damedouble i Badmintonsenteret. Foto: Privat

Brukergenerert innhold

  • Shayan Jalilian
    Kristiansand Badmintonklubb

KRISTIANSAND: Emma Wåland fra KBK og makker Natalie Syvertsen fra Moss møtte Sofia Louis Macsali og Emilia Petersen Norberg fra henholdsvis Bergen og Sandefjord i damenes doublefinale i helgas senior-NM i badminton. Det skulle vise seg å bli en spektakulær og nervepirrende kamp. Wåland og Syvertsen vant første sett komfortabelt, og ledet 20-13 i 2. sett.

Duoen hadde hele åtte matchballer på seg til å vinne kampen, men klarte å rote det til for seg selv, og endte opp med å tape settet 24-22. I det siste og avgjørende settet ble et nytt sett-tap, og dermed måtte duoen ta til takke med en sølvmedalje.

– Sett i ettertid er jeg veldig fornøyd med en god kamp. Det var selvsagt kjipt at det ikke holdt til å ta gull, men sølv er et godt resultat. Det var moro å spille turnering igjen etter en lang periode uten konkurranse, sier Emma Wåland.

Bronse til mor og datter

I samme klasse spilte også mor og datter, Helene Abusdal og Julie Abusdal, seg til en semifinale. Det ble to jevne sett, men marginer imot og noen enkle feil, gjorde at det ikke holdt helt inn. Det ble til slutt tap mot duoen som gikk helt til topps i klassen.

Helene Abusdal og datter, Julie, fikk bronse sammen i damedouble Foto: Privat

Også i damesingle hevdet KBK-spillerne seg. Vilde Espeseth og Helene Abusdal var å finne i hver sin semifinale. Vilde var nærmest på å ta seg videre til finalen, men tapte 21–23 i det 3. i avgjørende sett mot Sofia Louis Macsali. Helene ga også motstanderen sin kamp, og presset norgesener Emilie Hamang ut i tre sett. Til slutt ble 20 år yngre Emilie for sterk, og tok seg til finalen.

– Mitt mål var å ta to medaljer i denne turneringen, og det klarte jeg. Jeg har hatt en lang karriere og vunnet mange medaljer, men aldri stått på pallen sammen med Julie. Derfor var det ekstra gøy å ta bronse i damedouble, sier Helene Abusdal.

Helene Abusdal på pallen i single. Vilde Espeseth fikk også bronse, men mangler på dette bilde Foto: Privat

To bronsemedaljer

Vilde Espeseth og Mads Marum fikk for øvrig også bronse i mixed double-klassen.

– Jeg synes det var gøy å spille igjen, og moro med to medaljer. Jeg er fornøyd med spillet mitt, men det er selvsagt kjipt når det er veldig jevne kamper som bikker feil vei, er oppsummeringen til Vilde Espeseth etter å ha fått to bronsemedaljer.

Vilde Espeseth og Mads Marum med 3.plass i mixed double Foto: Privat

I tillegg til senior-NM ble det også i helga spilt U17-ranking. Der ble det tredjeplass til KBK-duoen Filip Bøhn og Sander Østhassel i double. Aslak Smith fikk også tredjeplass i mixed double sammen med makker Stine Pedersen fra Sola.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Vilde Espeseth
  2. NM
  3. Badminton
  4. Kristiansand Badmintonklubb