Denne helgen arrangeres NM U17 i Volleyball i Bergen. Kristiansand Sandvolleyballklubb har med to lag, ett i jenteklassen og ett i gutteklassen. Begge lag gikk ubeseiret gjennom puljespillet fredag. Guttelaget tapte ikke et eneste sett. Begge lag var derfor klar for kvartfinale lørdag.

Jentene møtte Rossvoll og vant kontrollert 25-23 og 25-15. Guttene møtte Molde i sin kvartfinale. Guttene begynte begge settene usikkert og lå under i starten av begge settene. Jevnheten til laget ble avgjørende og utover i settene ble det klart at KSK var best. Til slutt kunne guttene strekke armene i været etter å ha vunnet 25-19 og 25-20.

Ekte lagseier

I semifinalen møtte jentene KFUM Stavanger. Dette var reprise fra finalen i U19-NM forrige helg, og mange av jentene deltok i begge mesterskap. KSK vant i U19 og var best også denne gangen. Dette var en skikkelig lagseier, med imponerende humør, solid blokk- og forsvarsarbeid og tøft press i serve og angrep gjennom hele kampen. Resultatet 25-15 og 25-22 viser at de vant fortjent, og det blir en spennende finale mot Koll søndag.

Guttene skulle møte Tønsberg i sin semifinale. Tønsberg var på forhånd en av favorittene til å vinne gull, men KSK sine gutter var også nevnt som en av kandidatene til finaleplass. Begge lag har flere spillere på aldersbestemt landslag, så det var tegn på at dette ville bli en god kamp. Og det ble det så absolutt!

Smashet seieren inn

Første sett er jevnt hele veien. Tønsberg var som regel et hakk foran, men KSK holdt bra følge og hadde også ledelsen i perioder. Mot slutten av settet var Tønsberg sterkest, og vant første sett 25-23. Andre sett startet kjempebra for KSK. På stillingen 5-0 tar Tønsberg time-out, men det hjelper lite. KSK trykker på med bra servepress og feier Tønsberg av kunstdekket i hallen og vinner hele 25-10. Klart for et tredje og avgjørende sett. Dette settet starter jevnt. Lagene følger hverandre til 5-5. Da drar KSK litt fra. Og leder 10-6.

Tønsberg har ingen planer om å gi seg og kjemper seg tilbake i kampen. Stillingen er 13-12, og kampen ble så jevn og så velspilt som man forventet på forhånd. KSK vinner neste poeng og har to matchballer på stillingen 14-12. Den første matchballen tapes, og stillingen er 14-13. Et godt mottak gir Torjus Kleivane muligheten til å smashe inn ballen. Den sjansen griper han, og guttelaget til KSK er klar for finale!

Guttene møter KFUM Volda i finalen.