Tok grepsstyrke-NM på sparket

Jeg skulle bare være tilskuer, men endte opp med å vinne fire av fem øvelser i helgas mesterskap og ble dermed norgesmester.

Publisert:

Janne Grandalen fra Grimstad leverte et meget sterkt NM i helga. Foto: Privat

Brukergenerert innhold

  • Janne Grandalen
Denne artikkelen er over tre år gammel

Etter å ha kjørt en del feil, kom vi frem til Holmgang lørdag klokka 11 for å delta i årets første strongman-konkurranse Holmgang 3. NM i grep, som egentlig skulle begynne kl 10.30, var 30 minutter forsinket og Eirik Bruun Ingebretsen overtalte meg til å hive meg med der først. Og det gjorde jeg. Flere av øvelsene var totalt ukjente for meg. Men jeg vant fire av fem disipliner. I den siste grenen løftet jeg likt som Kikki Berli-Johnsen (som har vunnet Norges sterkeste kvinne fire ganger), som kom på 2.plass i konkurransen.

Pokalen for NM-tittelen i grepsstyrke. Foto: Privat.

Det var en strongman-konkurranse samme dag jeg hadde beregnet å stille i. Øvelsene i den ble trukket på stedet, noe som er uvanlig, men veldig morsomt! Med tanke på at jeg har en muskelfiberavrivning i leggen som jeg sliter litt med, så var det ikke optimale øvelser som ble trukket. To av øvelsene var løping med vekter i hendene, frame run, og farmer’s walk og tønneløp. Men målet mitt er å ha det gøy, så det bekymret meg ikke så mye. Det var mye hyggelige folk til stede både blant utøvere og publikum, så dette skulle bare være kos.

Første øvelsen som var en pressmedley gikk veldig bra og jeg vant den.

Se video av pressmedley her:

Janne Grandalen

I andre øvelse fikk jeg en strekk i forsiden på høyre lår, som gjorde at jeg måtte trekke meg fra øvelsen.

Se video her:

Janne Grandalen

Strekken var ganske smertefull, så de to neste øvelsene som innebar løping gikk relativt rolig for seg. Jeg endte opp på andreplass sammenlagt og er strålende fornøyd med det. 2017 er comeback-året mitt etter et «langt» svangerskap med lite trening. Målet for fremtiden er å ha det gøy på trening og i konkurranse. Og selvfølgelig å bli sterkere.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Blogg
  2. Grepsstyrke
  3. Strongman
  4. Strongwoman
  5. Janne Grandalen