Ugland tomålsscorer i Starts NM-seier

Mikael Ugland scoret begge Starts mål da laget vant 2–1 mot Sandnes Ulf i junior-NM.

Publisert: Publisert:

Mikael Ugland fra en Start-trening tidligere i år. Foto: Fædrelandsvennen (arkivfoto)

Brukergenerert innhold

  • IK Start

SANDNES: Starts juniorlag tok seg videre til 4. runde i NM etter en spennende kamp mot Sandnes Ulf.

Start-juniorene har slått ut Søgne, Hisøy og Arendal i NM til nå, men i torsdag skulle det bli en tøff batalje.

– Kampen startet med et direkte Start-lag som klarer å true inn bak Sandnes Ulfs forsvarsfirer. Etter sju minutter klarer Mikael Ugland å rettvende seg i mellomrommet før han forserer framover. Sandnes Ulf må ty til ulovlige midler og vi får frispark på 18 meter. Frisparket tar Mikael selv og på karakteristisk vis smeller han ballen over muren og i nettet, forteller trener Alf Erik Svela.

Jevnspilt

Resten av omgangen var jevnspilt men uten at det kom flere mål. I pausen gjorde Start to bytter, da Arian Gundersen og August Vik erstattet Altin Ujkani og Sturla Enersen.

Trenerne Alf Erik Svela (f.v.), Adolfo Rodriguez og Per Erik Andersen gleder seg over cupavansement. Foto: IK Start

Ti minutter ut i andre omgang var det Sandnes Ulf sin tur til å score på frispark, og dermed sto det 1–1. Men det skulle ikke vare lenge før Start var tilbake i ledelsen, og igjen var det Ugland som var på farten.

– Resten av omgangen preges til en viss grad av press fra motstanderlaget, men vi har flere gode muligheter til å punktere kampen. Daniel Berglund kommer inn for Jakob Ugland og vi forsvarer oss etter hvert i 4-5-1, sier Svela.

Jubel

Da dommeren etter 96 minutter endelig blåste av kampen, kunne Start-gutta slippe jubelen løs.

– Alle spillerne fortjener stor ros for den innsatsen og viljen som legges ned. De løper helhjertet, fighter i alle dueller og det er på alle måter en flott lagseier! Tre fornøyde trenere puster ut og retter blikket mot 3. divisjonskamp mot Pors på lørdag, sier Alf Erik Svela.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Sandnes Ulf
  2. IK Start
  3. Fotball
  4. NM