KIF-utøver slo 33 år gammel aldersrekord

Diskoskasteren Fabian Weinberg forbedret lørdag den norske aldersrekorden i 18-årsklassen med over to meter.

Publisert:

Fabian Weinberg (17) fra KIF Friidrett er den junioren som har kastet lengst i Europa i år med den to kilo tunge seniordiskosen. Foto: Privat

Brukergenerert innhold

  • Inger B. Steinsland
    KIF Friidrett

Kristiansanderen skaffet seg sin andre aldersrekord i 2919 da han kastet 55,09 meter med den to kilo tunge seniordiskosen i Lyngdalslekene. Den tidligere aldersrekorden i 18-årsklassen har stått helt siden 1986. Weinberg er nå den junioren i Europa som har kastet lengst i år med seniordiskosen. Han har los på den norske juniorrekorden til Sven Martin Skagestad, som lyder på 57.36 meter og har 2019 og 2020 til å klare å slå den rekorden.

Her oppsummerer Weinberg lørdagens stevne:

– Jeg var ganske sliten etter 17. mai, men stevnet gikk veldig greit. Jeg begynte med å hive juniordiskosen på 1,75 kilo og nådde 59.88, som bare er 16 centimeter bak persen min som jeg nylig satte i Nittedal. Rett etter G18/19-klassen kastet jeg i seniorklassen, og følte meg egentlig ganske sliten. Det første kastet nådde allerede 52 meter, og da merket jeg at seniordiskosen passet bedre for meg denne dagen. I det andre kastet klarte jeg aldersrekorden på 55, 09 meter. Det var bedre enn jeg forventet, under krevende forhold med sterk sidevind. Det kostet meg nok en-to meter på lengden.

Fra venstre bak: Daniel Thrana, Fabian Weinberg og Myron Weinberg. Foran: Trener Michael Weinberg. Foto: Privat

Weinberg kastet godt også i et treningsstevne i Kristiansand to dager tidligere. da ble lengstekastet med den 1,75 kilo tunge diskosen 58,28 meter. Hans storebror Myron perset i spyd (800 gram) med 67,97 meter, mens KIF-lagkamerat Daniel Thrana perset med det 700 gram tunge spydet til 60,64 meter og han klarte med det kravet for europeisk ungdoms-OL (EYOF U18).

Dermed har KIF-kasterne Fabian Weinberg (U20-EM), Stella Weinberg (U23-EM) og Daniel Thrana (EYOF U18) nå klart kravet til et internasjonalt mesterskap i år.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785