Ole Thomas og Julie, fikk 2. plass i både standard og latin i Ungdomsklassen

Sist helg var det duket for norgesmesterskap sportsdans i grenene standard og latin i Skjettenhallen. Kristiansand Danseklubb hadde en tropp på fire elitepar, to juniorpar og tre barnepar som reiste for å delta.

Vetle og Norunn kunne altså reise hjem til Kristiansand søndag med gullmedaljen i latin for junior 2-dansere rundt halsen. De har i flere år trent målrettet og har i år virkelig tatt et stort steg opp og endte på toppen av pallen. I tillegg fikk de sølv i standard og har en flott vandrepokal med hjem i bagasjen.

Paret deltok forrige helg også i VM i standard for junior II i Romania, og fikk en flott 36. plass av 70 par fra 39 land.

– Det har vært ett par fantastiske uker, sier paret, som bare gleder seg til fortsettelsen.

NM vinner i ungdom latin, Tarjei og Mathea

Vetle og Norunn er sammen med Ole Thomas og Julie tatt ut til Ungdomslandslaget i Norges Danseforbund.

Ole Thomas Hansen og Julie Gudim Bjerkås fortsatte sin flotte dansekarriere og danset seg til to sølvmedaljer i klassen ungdom. Paret har i år deltatt i flere internasjonale konkurranse med flotte resultater.

Tarjei Nøstvold Svalastog fra Kristiansand danset sammen med sin partner Mathea Årestrup Øen til en velfortjent gullmedalje søndag, og ble norgesmester i latin i klassen ungdom elite.

Sjekk bildegalleri fra NM her:

Knut Harald og Solveig
Vetle og Norunn fikk en 2. plass i Junior II standard
Christina Michelle Colla
Ole Thomas og Julie
Knut Harald Au
Vetle og Norunn
Tarjei og Mathea

Knut Harald Au og Solveig Aanensen danser i klassen ungdom og danset seg til sin første semifinale i latin.

– Vi er kjempefornøyd med egen dansing og oppnådde målet vårt med semifinaleplass, sier de.

Knut Harald og Solveig danset seg til semifinale i latin i ungdomsklassen

Johan Madsen og Christina Michelle Colla, Paret danset så bra at de ble direkte kvalifisert til semifinalen i standard i ungdom elite.

Espen Jensen og Dina Høyem-Olsen er veldig fornøyde med sin innsats under NM 2016 i Lillestrøm. Har kost seg masse hele helgen og setter stor pris på alle dansevennene deres i KDK.

Dominik Rabeszko (9) og Julie Barikmo Au (8) var det yngste paret som var med fra Kristiansand Danseklubb. Men til tross sin ung alder har de danset sammen i fire år.

Stolte dansere etter premieutdeling, Espen og Dina

Paulius og Matilde Barikmo Au danser i Barn 1B som betyr at de tilsammen danser seks danser. De elsker å danse og vil til høsten gå opp i klassen Barn 1A, som har åtte forskjellige danser.

– Vi vil trene mye så vi også kan komme til VM, sier duoen, og refererer til sine store forbilder Ole Thomas og Julie.

Mikael Tørstad og Julia Kolecki, Junior 1 rekruttering, deltok i sin første nasjonale konkurranse sammen og fikk en flott 5. plass i både standard og latin.

Mikael og Julia fikk en flott 5. plass i standard og latin

Johannes Austefjord og Mathilde Amble, Junior 2-konkurranse, har før denne konkurranse rykket opp en ferdighetsklasse og var veldig spente på hvordan det ville gå. Det endte med to kjempeflotte plasseringer – nummer fem i Latin og nummer tre i standard.

Nivået i sportsdans i Norge er nå høyere enn på lenge og Norges Danseforbund har satset på at norske dansere skal få forholdene best mulig lagt til rette for å kunne hevde seg internasjonalt.

Johannes Austefjord og Mathilde Amble

Og har i år blant annet opprettet et ungdomslandslag i tillegg til det ordinære. Sportsdans er en idrett der Norge historisk har hevdet seg veldig bra med mange medaljer i både EM og VM. men de siste 15-20 årene har vi ikke nådd helt opp. Dette ønsker ND nå å forandre og setter i gang prosjektet «NORWAY WILL BE BACK 2016-2021»