Baatz Strandberg fikk stipend på 40. 000 kroner, mens Fidje og Weinberg fikk 20.000 kroner hver. I beskrivelsen av hver enkelt utøver står det følgende:

<uThelma Baatz Strandberg, stuping 19 år</u>

Thelma har vært aktiv stuper siden hun var seks år. I dag er hun 18 år og trener to ganger om dagen og går på idrettslinjen – talenter i Agder ved KKG. Hun rangeres som den beste kvinnelige utøveren innen sin idrett i Norge. I 2014 ble hun rangert som en av Europas beste juniorstupere. I 2015 stupte hun kun NM for senior. Konkurransen ble gjennomført med håndbrudd. Til tross for dette, endte det opp med ett gull, to sølv og utmerkelsen «Beste kvinnelige utøver» og Allround mester». Thelmas store mål er å kunne delta og representere Norge i OL Tokyo i 2020. Skal hun oppnå det, må hun kvalifisere seg til verdensserien, hvor de 25 beste får delta i OL. Thelma er en ung målbevisst idrettsutøver som legger ned store treningsmengder og tid for å nå sine mål.

**Stella Weinberg, friidrett, 17 år

**

Stella Weinberg er 17 år og bor i Mandal. Hun går på idrettslinjen – talenter i Agder ved KKG. Stella har drevet friidrett i Mandal og Halse IL siden hun var ti år. Hennes gren innen friidrett er spydkast. I år deltok hun på sitt første internasjonale friidretts-stevne- VM U18 i Columbia. Her sikret hun seg sølvmedalje, med ny pers på 57,11 meter. Presidenten i Norges Friidrettsforbund, Tore Hordnes, uttalte til media i etterkant at Stella Weinberg kan bli like god som Trine Hattestad. Spydkast er en øvelse som krever stor styrke, smidighet og som setter store krav til koordinasjon. Skal du oppnå å bli en spydkaster av internasjonale klasse, krever det mange års allsidig og målrettet trening. Juryen er overbevisst at du har egenskaper, motivasjon og forutsetninger som må til for nå ditt største mål – OL i Tokyo i 2020.

<uMette Fidje, trial, 17 år</u>

Mettes idrett er trial og hun kjører for Kristiansand Trialklubb og går på idrettslinjen ved KKG. Trial er en stor idrett internasjonalt. I år har Mette hatt en strålende sesong, med en 5., 6. og 11. i VM. Mette rangeres som den niende beste kvinne i verden etter sammenlagtresultatene i 2015. Hun ble nordisk mester i 2015, fikk 2.plass i NM og vant norgescupen 2015. Trial er en krevende sport som setter store krav til utøverens fysiske og psykiske egenskaper. Skal du oppnå å bli en topp internasjonal trialkjører, krever det masse trening og riktig utstyr. Mette har vist i nasjonale og internasjonale konkurranser at hun har talentet og de egenskaper som kreves for bli best i sin idrett.

Les også: Stipenddryss til lovende sørlendinger