Tenåringer vant Agdermesterskapet på ski

Tor Olav Svaland (19) vant i klassisk og Per Kristian Gauslaa (18) i fristil i lørdagens renn på Øynaheia.

Publisert:

Tor Olav Svaland jubler etter lørdagens triumf. Foto: Sverre Larsen

Brukergenerert innhold

  • Sverre Larsen
    Bedriftsidretten Agder

BIRKENES/FROLAND: Dette rennet har vært utsatt flere helger nå, men endelig fikk vi de forholdene som vi har ventet på i vinter. Det var topp snøforhold overalt i løypa, og sporene som var kjørt opp og prepareringen av løypa var meget bra.

Løypa var 16,5 kilometer, og man kunne velge mellom klassisk eller fristil. Det var flest deltakere i førstnevnte (30, mot 13 i fristil), og denne konkurransen startet først. I mål var det to tenåringer som var raskest.

Fra starten i klassisk. Foto: Sverre Larsen

Fra starten i fristil. Foto: Sverre Larsen

Tor Olav Svaland (19), vinneren av klassisk distanse

Hvordan disponerte du løpet?

Jeg gikk rolig ut de første fem kilometerne . Deretter bestemte jeg meg for å trå til på de siste ca. 10 km. Jeg hadde ikke knallgode ski, men jeg hadde godt feste i motbakkene. Jeg fikk etter hvert ei god luke til min argeste konkurrent Daniel Hetland, og den holdt jeg inn til mål. Jeg skal gå NM kommende helg.

Per Kristian Gauslaa Foto: Sverre Larsen

Per Kristian Gauslaa (18), vinneren av fristil

Hva synes du om forholdene her i dag?

– Det var veldig faste og fine forhold. Løypa var utrolig bra kjørt opp, så prepareringen var helt suveren. Jeg gikk fort ut fra starten, og så lå jeg alene hele veien. Jeg holdt fokuset oppe hele veien, og tempoet var bra.

Terje Sjøkvist Foto: Sverre Larsen

Terje Sjøkvist (52), deltaker i klassisk

Har du et mål med sesongen?

– Målet har vært Sesilåmi, men det ble avlyst i år på grunn av traseen som villreinen har valgt. Jeg skal følge med på hva som kommer av renn framover, og så får vi være med på neste Sesilåmi.

Håkon Lundvall Foto: Sverre Larsen

Håkon Lundvall (11), deltaker i fristil

Hva gjør dette skirennet så gøy?

– Det er at skiløypa er så godt preparert. Og så har jeg god gli, Jeg vil gjerne hilse til pappa i dag, for han går Helterennet.

Kjell Håkedal Foto: Sverre Larsen

Kjell Håkedal (65), rennleder fra Bedriftsidretten i Agder

Hva kommer vi til i dag her på Øynaheia?

– Det er helt strålende forhold. Løypa er finere enn den er i Holmenkollen! Løypeleder har brukt sju timer på å kjøre opp løypa og preparere denne. Vi skylder Hans Arne Topland en stor takk! Det er 11. gang vi arrangerer dette rennet, og vi håper å kunne fortsette med det.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Langrenn