Sykler 320 mil fra Lindesnes til Nordkapp

Vi har satt av to-tre måneder for å oppleve så mye som mulig av det landet vårt har å by på.

Publisert:

Jenny Mathilde Lien (20) fra Arendal og hennes kjæreste Sverre Askvig Gullbekk (24) fra Asker la for tre uker siden ut på sykkelturen fra Lindesnes til Nordkapp. Foto: Privat

Brukergenerert innhold

  • Jenny Mathilde Lien
  • Sverre Askvig Gullbekk

I mai 2020 skulle Sverre legge ut på sitt største eventyr. En godt planlagt sykkeltur gjennom Estland, Latvia, Litauen, Polen - for å så ende opp i Italia. Dette var en tur han hadde gledet seg lenge til. Planleggingen begynte allerede i 2018, da han fikk vite at han skulle være i militæret til januar 2020. Det ga ham et perfekt halvår til å jobbe og gjøre de siste forberedelsene før turen.

Dette tok en helomvending da covid-19 tok over verden. Nye planer måtte nå legges. Hver sommer siden 2016 hadde Sverre vært på langturer - både inn- og utlands. Tanken om å sykle Norge på langs hadde alltid dukket opp, men aldri blitt noe av. Før nå.

Foto: Privat

12. mars måtte Jenny brått avbryte en backpackertur på grunn av covid-19. Etter to måneder i Asia hadde reiselysten bare blitt større, og siden Norges grenser stengte ned og ingen jobb var tilgjengelig, hørtes sykkelturen ut som et spennende prosjekt for våren/sommeren 2020.

Vi fant fram kartet og begynte å se på alternative ruter opp til Nordkapp. Korteste vei var selvfølgelig rett opp - gjennom innlandet - ca. 2500 kilometer, men det var ikke denne ruten vi ville ta. Norges langstrakte kyst fristet mer. Derfor endte vi opp med å sette opp en rute som skulle ta oss fra Lindesnes og opp langs kysten. Ca. 3200 kilometer.

Planen er å bruke to-tre måneder på turen for å oppleve så mye som mulig av det landet vårt har å by på. I løpet av to uker har vi nå forflyttet oss fra Lindesnes til Odda, og i dag sykler vi videre mot Voss.

Vi legger ut videoer på YouTube underveis. Før vi startet selve turen, testet vi formen med å sykle fra Tromøya til Risøya.

I løpet av tre uker har vi forflyttet oss fra Lindesnes til Ålesund. Vi legger ut videoer på YouTube underveis og vi oppdaterer også på @sverreogjenny på Instagram.

Se den videoen her:

Følg oss også på Instagram: @sverreogjenny

Foto: Privat

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Nordkapp
  2. Blogg
  3. Sykling