Åtte NM-medaljer til Vågsbygd Karateklubb

Denne gjengen kjempet seg til fem sølv- og tre bronsemedaljer i helgas karate-NM.

Publisert:

Foran fra venstre: Lea Hauge, Jenny Jarnes, Amalie Fidjeland, Natalie Ostojic, Marte Lundal, Aleksander Andersson, Herman Salvesen, Ludvig Ravnevand, og Noah Franke. Bak fra venstre: Trener Solveig Tellefsen, trener Morten Salvesen, Theodor Salvesen, Olav Ødegaard, coach Svein Ødegaard, og trener Per Finstad. Ikke med på bildet: Aleksander Andersson. Foto: Per Finstad

Brukergenerert innhold

  • Morten Salvesen og June Solsvik
    Vågsbygd Karateklubb
Denne artikkelen er over ett år gammel

BÆRUM: Vågsbygd stilte med 12 utøvere fra 12 til 18 år i helgas mesterskap. Det var totalt 237 utøvere fra 33 klubber. Det var også 29 internasjonale dommere i tillegg til de norske dommerne.

– Medaljestatistikken blir beregnet først ut ifra antall gull, og det glapp litt for oss ved et par anledninger i helga, men om vi bare regner medaljefangst, så ble klubben vår nummer seks med fem sølv og tre bronsemedaljer, oppsummerer en fornøyd hovedtrener Terje Årdal i Vågsbygd Karateklubb.

Norgesmester

Sonja Elin Thrana med NM-gullet i fullkontakt-NM, som ble arrangert i Kvinesdal i helga. Foto: Privat

I tillegg fikk klubben norgesmester i fullkontakt-NM for første gang. Det var Sonja Elin Thrana som sto for den bragden, og det stevnet ble arrangert i Kvinesdal.

I klassen kvinner 12–13 år +49kg i NM i Bærum deltok Jenny Jarnes, Amalie Fidjeland og Natalie Holter Ostojic. Jenny fikk sølv. Stillingen ble 1-2, så det var en jevn kamp. Hun møtte en utøver fra Sarpsborg i finalen. Amalie og Natalie møtte hverandre i bronsefinale. Stillingen ble 0–0 og Natalie vant på dommeravgjørelse.

I klassen kvinner 14–15 år -55kg fikk Lea Hauge en velfortjent sølvmedalje. Hun møtte en utøver fra Asker og stillingen ble 1–4.

Møtte OL-vinner

I klassen 16–17 år +59kg fikk Marte bronse. En veldig bra prestasjon med tanke på at hun ikke er aktiv konkurranseutøver lenger og at denne klassen er veldig tøff. Vinneren av klassen var Annika Sælid som fikk gull i ungdoms-OL.

Noah Franke var eneste fra Vågsbygd som deltok i kata. Han leverte fint, men kom dessverre ikke videre fra innledende runde. Foto: Per Finstad

I klassen 12–13 år -45kg deltok Herman Salvesen og Noah Franke. Herman kjempet seg fram til en bronsefinale som han vant 1–0 mot en utøver fra Haugesund. Noah var uheldig med trekningen og møtte først en av Norges aller beste utøvere i denne aldersgruppa. Det ble tap, og i rekvalik møtte han fjorårets norgesmester som også ble for tøff motstand denne gangen.

I klassen 12–13 år +51 kg deltok Ludvik Ravnevand. Han møtte en dyktig utøver fra Sarpsborg i første kamp som han slo 2-0, men tapte dessverre knepent 0–1 i andre kamp mot en annen utøver fra Sarpsborg.

I klassen 14–15 år -52 kg kjempet Teodor Salvesen om bronse mot en utøver fra Tresfjord. Teodor ledet lenge 1-0, men mot slutten av kampen fikk motstanderen en trepoenger og vant til slutt 3–1.

Sølv til både Aleksander og Olav

I klassen 14–15 år +70 kg deltok Sander Sletten og Aleksander Andersson. Sander kjempet om bronse mot en utøver fra Moss, men måtte dessverre gi tapt 0–2. Aleksander kjempet seg fram til finalen, og møtte en av Norges beste utøvere fra Sarpsborg som også har mange gode internasjonale plasseringer. Det ble et velfortjent sølv på Aleksander.

Aleksander Andersson fikk sølv i sin klasse. Foto: Per Finstad

Siste ut var Olav Ødegaard som stilte i U21 +84 kg og senior + 84 kg. I U21 tapte han knepent i finalen på dommeravgjørelse etter st. stillingen ble 0–0. I senior kjempet han seg fram til superfinale der han møtte en meget dyktig motstander fra fulltidslandslaget. Resultatet ble 0–4 og sølv, men Olav gikk en veldig god kamp mot en av Norges aller beste utøvere uavhengig av klasse. Hans finalemotstander ble også belønnet med kongepokalen for sin seier.

PS! Daniel Nomedal fra Kristiansand Karate Club vant både gull og sølv i dette NM.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Vågsbygd Karateklubb
  2. Karate