Ny seier til Roar Lindland

Roar Lindland vant ProAm-klassen i Porsche Supercup også i Barcelona, og har nå økt sin ledelse i mesterskapet.

Publisert:

Lyngdølen Roar Lindland vant ProAm-klassen i Porsche Supercup for fjerde gang av seks forsøk denne sesongen. Foto: Porsche

Brukergenerert innhold

  • Team Roar Lindland

Årets sjette runde i Porsche Supercup ble kjørt på Circuit de Barcelona-Catalunya sist søndag, og Roar Lindland fra Lyngdal kjørte inn til nok en seier i ProAm-klassen. Dermed har Lindland vunnet fire av de seks første løpene. Nå leder han mesterskapet med 35 poeng på Clement Mateu fra Frankrike.

– Jeg er så glad for seieren i Spania. Det var et dramatisk løp med en stor krasj i starten som gjorde at vi måtte starte løpet på nytt. Men jeg klarte å holde meg unna, og hadde en god omstart, forteller Roar Lindland.

I løpet kjørte han taktisk som tidligere denne sesongen, og hadde fullt fokus på å sikre seieren i ProAm-klassen. Han kjørte også inn til en 16. plass totalt i løpet.

– Bilen fungerte veldig bra i varmen, så jeg må rette en stor takk til teamet og mekanikerne som alltid sørger for at jeg har en god bil, fortsetter Lindland.

43-åringen kjører for det franske teamet Pierre Martinet by Almeras, samme team han kjørte for i fjor da han vant ProAm-mesterskapet. Vinner Lindland i år, tar han sin tredje tittel i ProAm-mesterskapet.

– Målet er en ny tittel i år, og nå gjenstår kun to løp i Belgia og Italia, påpeker Roar Lindland. Foto: Porsche

– Det er 50 poeng å kjøre om i de to siste løpene, så sjansene er gode, men jeg må ha fullt fokus i de siste løpene også, da ingen ting er avgjort før man er i mål. Denne sesongen har blitt komprimert på grunn av koronaviruset, men det har fungert bra å kjøre mange løp på noen få uker. Med ny tittel i år legger jeg også et godt grunnlag for neste sesong, hvor det kommer en helt ny bil i Porsche Supercup. Den ser svært spennende ut, avslutter Lindland.

Sammenlagtstillingen i ProAm etter 6 av 8 løp:

1. Roar Lindland, 140 poeng

2. Clement Mateu, 105 poeng

3. Philipp Sager, 104 poeng

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Roar Lindland
  2. Racing
  3. Rallycross
  4. Koronaviruset
  5. Porsche